MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANTALYA'DA 'SAF' KULLANIYOR
Havacılık Haberleri
3 Nisan 2024 Çarşamba 16:05

ANTALYA'DA 'SAF' KULLANIYOR

Corendon Airlines ve Petrol Ofisi Grubu, 2050 yılı net sıfır hedefleri doğrultusunda yeni bir iş birliğine imza attı. Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda bir ilki gerçekleştirerek Petrol Ofisi Grubu’nun ikmal ettiği SAF yakıtını kullanmaya başladı

Corendon Airlines, karbon emisyonunun iklim değişikliğine ve çevre kirliliğine etkilerini azaltmak amacıyla Petrol Ofisi Grubu’nun ikmal edeceği Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanarak çevre dostu uçuşlar düzenlemeye başladı. Petrol Ofisi Grubu ile gerçekleştirilen iş birliği doğrultusunda Corendon Airlines, SAF yakıt kullanarak karbondioksit (CO2) emisyonlarını azaltmayı hedefliyor ve havacılık endüstrisindeki çevresel etkiyi minimize etme konusunda girişimde bulunuyor. 

Corendon Airlines, doğaya saygılı uçuşlar gerçekleştiriyor

Fosil yakıtlara kıyasla yaşam döngüsünü daha az karbon emisyonu üreterek sağlayan SAF yakıt, havacılık endüstrisinde küresel ısınmaya karşı mücadele eden bir araç görevi görüyor. Uçuşlarında düzenli olarak SAF yakıt kullanmayı hedefleyen Corendon Airlines, doğaya saygılı bir yaklaşım sergileyerek sürdürülebilir kalkınma için küresel amaçları önemsiyor. Çalışmalarına çevreye duyarlı bir marka olarak devam eden Corendon Airlines, gelecek sene saf yakıt kullanımını en az 2 kat, beş yıl içinde ise 10 kat artırmayı ve IATA Fly Net Zero 2050’yi destekleyen sayılı havayollarından biri haline gelmeyi hedefliyor. Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Havalimanı’ndan başlayan uygulamayı, önümüzdeki sene İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda da hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule