MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PİLOTLARA ‘ÜCRETSİZ İZİN’ TEKLİFİ
Havacılık Haberleri
3 Nisan 2024 Çarşamba 08:08

PİLOTLARA ‘ÜCRETSİZ İZİN’ TEKLİFİ

United Airlines, Boeing teslimatındaki aksaklıklar nedeniyle, operasyonlarındaki azalmaya bağlı olarak pilotlarına "ücretsiz izin" teklif ediyor

United Airlines, Boeing’in uçak teslimatındaki gecikmeleri nedeniyle operasyonlarındaki azalmaya bağlı olarak pilotlarına “ücretsiz izin” teklif ediyor.

CNBC haberine göre, Havayolu Pilotları Derneği (ALPA), United Airlines’ta görev yapan pilot üyelerinden, kendilerine yapılan teklifler konusunda derneğe bilgi vermelerini istedi.

Boeing’deki teslimat sorunlarının daha çok 787 ve 737 tipi uçaklarda yaşandığı ancak aksamalardan diğer uçak tiplerinin de etkileneceği belirtildi.

Öte yandan United Airlines yönetiminin, pilotlarına önümüzdeki Mayıs ayı için “ücretsiz izin” almak isteyip istemediklerini sorduğu ifade edildi.

Alaska Airlines uçağında ‘gövdeden parça kopması’ olayından sonra Boeing, emniyetle ilgili Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) geniş çaplı incelemesiyle karşı karşıya kaldı ve Boeing'in her ay üretebileceği 737 tipi uçak sayısına kısıtlama getirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule