MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SIA ŞEFFAF DAVRANIYOR
Havacılık Haberleri
11 Haziran 2024 Salı 09:53

SIA ŞEFFAF DAVRANIYOR

Singapur Havayolları, türbülansa giren uçağında hafif yaralanan yolculara 10 bin dolar, ağır yaralılara 25 bin dolar tazminat avansı teklif ediyor

Singapur Havayolları’nın Londra-Singapur seferini yapan Boeing 777-312ER tipi uçağı geçtiğimiz Mayıs ayında şiddetli bir türbülansa girmiş, 211 yolcu ve 18 kişilik mürettebatın bulunduğu uçakta bir yolcu hayatını kaybederken,30’dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Singapur Havayolları, bu olayı yaşayan yolculara yönelik tazminat teklifleri konusunda şeffaf davrandı.

Havayolu şirketi, hafif yaralı yolculara 10 bin ABD Doları, ağır yaralı yolculara ise 25 bin ABD Doları tutarında tazminat avansı ödemesi teklif etti.

Singapur Havayolları ayrıca uçuşun tüm yolcularının tüm tıbbi masraflarını karşılıyor, gecikmeler için ek tazminat sağlıyor.

Tazminat Açıklaması

Singapur Havayollarından yapılan açıklamada "Olay nedeniyle daha ciddi yaralanmalara maruz kalanları, iyi ve hazır olduklarında, kendi özel durumlarının her birini karşılayacak bir tazminat teklifini görüşmeye davet ettik. Yolcuların, tıbbi olarak ciddi yaralanmalara maruz kaldıkları ve uzun süre tedavi gerektirdikleri değerlendirildi. Uzun vadeli tıbbi bakım ve mali yardım talep eden yolculara, acil ihtiyaçlarının karşılanması için 25.000 ABD Doları tutarında bir avans ödemesi teklif ediliyor. Bu, yolcuların alacağı nihai tazminatın bir parçası olacak" denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule