MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HTK-SEN'DEN AÇIKLAMA
Havacılık Haberleri
10 Haziran 2024 Pazartesi 23:25

HTK-SEN'DEN AÇIKLAMA

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası HTK-Sen, 'inisiyatif almadan çalışma' kararıyla yürütülen mesai sırasında hava trafik kontrolörlerine psikolojik baskı, mobbing yapılmasının kabul edilemeyeceğini duyurdu

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası HTK-Sen, 7-17 Haziran tarihlerinde "inisiyatif almadan çalışma" kararı uygulanırken, görev yapan Hava Trafik Kontrollerine mental baskı yapıldığını, psikolojik baskı ve mobbing maruz kaldıklarını öne sürdü.

HTK-Sen'den yapılan açıklama şöyle: 

Bilindiği üzere Sendika Yönetim Kurulumuzca 7-17 Haziran 2024 tarihlerinde inisiyatif almadan çalışma faaliyeti kararı alınmış olup, halihazırda başarıyla icra edilmektedir. Mamafih, havacılık kurallarına ve ilgili mevzuata harfiyen uymaktan ibaret olan mezkur faaliyeti engellemek adına İstanbul Havalimanı Başmüdürlüğü’nce hava trafik kontrolörlerimize mental baskı yapıldığı, gün içerisinde defalarca telefonla izahat istendiği, trafiğin olağan akışı içerisinde gerçekleşen durumların dahi sorgulanıp, haksız ithamların yöneltildiği müşahede edilmiştir.

En ufak bir hataya dahi tahammül olmayan havacılık sektöründe, hava trafik kontrolörlerimize “kurallara harfiyen uydukları için” psikolojik baskı ve mobbing yapılması asla kabul edilemez olup, seyrüsefer emniyetini de ciddi şekilde riske atmaktadır. Bununla birlikte, sendikal faaliyete engel olmak TCK’da hapis cezası öngörülen bir suç olarak tanımlanmıştır.

Halihazırda “iş yavaşlatma” ve “iş bırakma” gibi yasal boyutu tartışmalı olan eylemler görmezden gelinirken, yalnızca inisiyatif almaksızın kuralları harfiyen uygulamaktan ibaret olan ve “etkisiz” olarak nitelenen bir faaliyeti engellemek adına üst düzeyde çaba sarf edilmesi ironiktir. Bu itibarla, tüm ilgilileri sendikal faaliyetimize saygı göstermeye ve seyrüsefer emniyetini riske düşürecek tutum ve davranışlardan uzak durmaya davet ediyor, aksi takdirde üyelerimizin sendikal haklarını korumak adına hukuki çerçevede gerekli her türlü adımın atılacağını vurguluyoruz.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule