MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜNÜN ÖNEMİ
Havacılık Haberleri
10 Haziran 2024 Pazartesi 20:52

HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜNÜN ÖNEMİ

Havacılık sektörünün en önemli aktörlerinden Hava Trafik Kontrolörleri'nin Atatürk Havalimanı'ndan kalkışta prosedürlere uymayan bir iş jetinin pilotuna müdahalesi, telsiz görüşme kayıtlarına yansıdı

Havacılık sektörünün en önemli aktörlerinden Hava Trafik Kontrolörleri, anlık müdahaleyle olası risklerin önüne geçiyor. Bunun son örneği Atatürk Havalimanı'nda yaşandı. 

Kalkış yapan ancak kalkışta verilen standart kalkış talimatını uygulamadığı öğrenilen yabancı tescilli bir iş jetinin pilotuna Hava Trafik Kontrolörünün anında müdahalesi kayıtlara yansıdı.

Pilotların yerdeki gözü kulağı olan hava trafik kontrolörlüğü; hızlı ve doğru planlama yapmayı, anında karar alma ve uygulamayı, iyi analiz yapmayı ve yoğun strese dayanıklılığı gerektiren bir meslek grubu… Onlar, en küçük bir hatanın dahi faciayla sonuçlanabilecek kritik bir mesleği icra ederken, "Bu işin 'pardon'u yok" dedirtiyorlar.

Paris-Tokyo seferi sırasında motor arızası nedeniyle İstanbul Havalimanı'na yönelen Air France uçağının, güvenli bir şekilde inişinden, itfaiye ekiplerinin yerde aldıkları önleme kadar geçen süre içinde tüm yapılması gerekenleri büyük bir dikkat ve soğukkanlılıkla sağlayan Hava Trafik Kontrolörlerinin faaliyeti de kayıtlarda izlenmişti.

Kaynak: HavaTürkcom

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ARFF
 11 Haziran 2024 Salı 00:39
Telsiz kaydı nerde? Var ise siz nasıl temin ettiniz? Bu haberi neye göre yaptınız?
 htk siteleri
 10 Haziran 2024 Pazartesi 22:53
havacılığın sadece htk personellerince yapıldığının algısını verdirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Umarım bir gün bu girdiğiniz hain emellerinizde boğulursunuz. Haberde yazdığınız Arff personellerinin hiç riski yokmuşçasına arka planda tutulmasının haberciliğiniz tarafsız olması gerekirken taraflığı yapıldığını bizzat görüyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule