MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERCAN’DA PEYZAJ TAMAMLANDI
Dünyadan
29 Eylül 2023 Cuma 12:25

ERCAN’DA PEYZAJ TAMAMLANDI

Kıbrıs’a özgü bitki türlerinden rengarenk çiçeklere, limondan lavantaya, portakaldan zeytin ağacına kadar binlerce bitki yeni Ercan Havalimanı çevresinde toprakla buluştu

Kıbrıs’ın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyan ve 20 Temmuz günü açılışı gerçekleştirilen yeni Ercan Havalimanı’na bugüne kadar 375 bin bitki ve fidan dikildi.

T&T Havalimanı İşletmeciliği tarafından yapılan açıklamada, havalimanının peyzaj çalışmaları kapsamında bir yıl içerisinde binlerce çiçek ve fidan havalimanının dışından başlayarak iç bölümlere kadar ekildiği kaydedildi. Havalimanı girişinden itibaren yolcuların yemyeşil bir bitki örtüsüve çiçeklerle karşılaştıkları ifade edilen açıklamada, ekim çalışmalarının aralıksız devam ettiği de belirtildi.

Taşyapı İnşaat Mimar ve Peyzaj Koordinatörü Sevgi Tokgöz, son bir yılda havalimanın çevresine Kıbrıs’a özgü ağaçlar ile çok sayıda çiçek ve fidan ekildiğini belirterek, bunların arasında 420 adet zeytin, 45 adet portakal,180 adet limon, 90 adet turunç,180 adet limon, 3 bin 500 adet gül, 350 adet palmiye, 2 bin 300 adet cemile, 235 bin adet lavanta, 200 adet okaliptüs,450 adet zakkum,100 bin adet yer örtücü ve diğer bitki türlerinin yer aldığını kaydetti.

Sevgi Tokgöz, “Ülkemize ilk kez gelen bir turistin ilk izlenimleri bizler ve ülkemiz için çok önemli. Bu bakımdan onları güzel bir çevre ile karşılamak istiyoruz. Yolcularımızın havalimanı çevresinde çiçekler arasında çektikleri fotoğraflar ile unutulmaz anılar biriktirecek, hayatlarına dokunacak bir deneyim yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule