MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KİTAPSEVERLERE ÖRNEK PROGRAM
Dünyadan
24 Eylül 2023 Pazar 16:10

KİTAPSEVERLERE ÖRNEK PROGRAM

Kitapsever yolcular, ABD ve Kanada’da birçok havaalanında “Oku ve Geri Getir” Programından yararlanarak, kitaba yarı parasını ödüyor

Kitap dükkanları, ABD ve Kanada’da oldukça müşteri çeken mekanlar arasında yer alıyor. Ancak havalimanlarında anlık alışverişlerde yüksek fiyatlardan şikayet edenler için, onlara tasarruf etmelerini sağlayacak yöntemler de geliştiriliyor. İşte bu yöntemlerin en öne çıkanlarından biri kitapseverleri memnun ediyor.

“Oku ve Geri Getir” (Read&Return) Programı 2003 yılında Paradies Lagardère tarafından test edilmeye başladı.

Paradies Lagardère, ABD ve Kanada’da 850'den fazla mağaza, 170 restoran ve bar işleten bir şirket… Bu şirketin başlattığı “Oku ve Geri Getir” programı, anlaşmalı olarak başka yayın satıcıları tarafından da kullanılıyor. Havalimanlarında Paradies Lagardère ya da programın anlaşmalı olduğu kitapçılardan bir kitap aldığınızda, 6 ay içinde kitabı hasarsız bir şekilde faturasıyla birlikte iade etme hakkınız bulunuyor.

ABD veya Kanada’nın herhangi bir havalimanında bulunan Paradies Lagardere ya da anlaşmalı mağazaya kitap iade edildiğinde, ödenen ücretin yüzde 50’si müşteriye geri ödeniyor. Bu kitaplar “kullanılmış” olarak yüzde 50 indirimli fiyatla yeniden satılıyor.

Eğer kitap yıpranmış bir şekilde iade edilirse, okumayı teşvik etmek amacıyla yerel bir kütüphaneye bağışlanıyor.

Paradies Lagardère İcra Kurulu Başkanı Gregg Paradies, program hakkında Wall Street Journal'a şunları söyledi:

"Gerçekten harika bir sadakat programı haline geldi. Yayın dünyasında yaşanan değişimlere rağmen, program bugün hâlâ 20 yıl öncesi kadar etkili."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule