MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BOEING SUÇLANIYOR
Dünyadan
28 Eylül 2023 Perşembe 12:51

BOEING SUÇLANIYOR

ABD'li uçak üreticisi Boeing'de çalışan ve zehirli kimyasallara maruz kalmaları sonucu çocuklarının engelli olarak dünyaya geldiğini söyleyen işçiler, mahkemelerde hak arıyor

ABD'li uçak üreticisi Boeing, önemli bir suçlamayla gündeme düştü.

Boeing, işçilerinin, fabrikada çalışırken kimyasallara maruz kaldığı ve bu nedenle engelli bebek doğumları olduğu iddiasıyla açılan davalarla karşı karşıya...

İki ayrı aile tarafından açılan son davalarda, işyerinde kullanılan kimyasalların doğum kusurlarına yol açabileceğini 1980'lerden bu yana bilmesine rağmen, üreticinin kendilerini tehlikeli kimyasallara maruz kalmaktan korumadığı iddia ediliyor. 

2014 yılında şirketin Washington Everett'teki üretim tesisinde Boeing 777 hattında çalışan Mike Evans tarafından açılan davada, kendisinin “uçucu organik solventlere” maruz kaldığı öne sürülüyor. Eşinin de aynı fabrikada çalıştığı ve hamileliği döneminde zehirli kimyasallara maruz kalması sonucu Temmuz 2017'de bir engelli bebek dünyaya getirdiği iddia ediliyor.

Boeing'in Çevre Sağlığı ve Güvenliği bölümünün, çalışanların zehirli kimyasallara maruz kalmasını azaltmaya yönelik kurallar koysa da, bu kuralların yöneticiler tarafından uygulanmadığı belirtiliyor.

Öte yandan John Klemming adlı bir başka Boeing çalışanının açtığı davada, toksik maddelere maruz kalması sonucu oğlunun, zihinsel engelli olarak doğduğu iddia ediliyor.

1970'lerden beri biliniyor

Waters, Kraus ve Paul Hukuk firmasının Kasım 2022 tarihli raporu, Boeing'in işyerindeki kimyasalların "1970'lerden beri" doğum kusurlarına, ölü doğumlara, kısırlığa, kansere ve diğer ciddi hastalıklara neden olabileceğini bildiğini doğruluyor.

Avukat Michael Connett, "Boeing, onlarca yıldır kullandığı bazı kimyasalların doğum kusurlarına ve çalışanlarının çocuklarında kanser de dahil olmak üzere birçok olumsuzluğa neden olabileceğinin farkındaydı" dedi.

Boeing'de doğum kusurlarına neden olduğu bilinen kimyasallarla çalışan işçilere tehlike hakkında hiçbir zaman bilgi verilmedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule