MENÜ
İstanbul 10/12
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAKLAR TEK PİLOTLA UÇACAK
Havacılık Haberleri
17 Haziran 2010 Perşembe 14:30

UÇAKLAR TEK PİLOTLA UÇACAK

Havacılıkta 10 yıl sonra çift pilotlu uçuşlar sona mı erecek? Uçaklar tek pilotla mı uçacak? İşte çarpıcı bir haber...

Uçaklar, 10 yıl sonra tek pilotla uçmaya başlayacak. Brezilyalı uçak üreticisi Embraer, 2020’den itibaren uçakları tek pilotlu uçurmaya hazırlanıyor. Şirket, bunu Avrupa ve ABD’de yeni nesil hava trafik kontrol sisteminin devreye girmesinden sonra yapmayı planlıyor.  Şimdiki elektronik sistemlerle bile kokpitte birçok eylemin otomatik olarak yapılabildiğini kaydeden Embraer Pazar İstihbaratı Başkan Yardımcısı Luiz Sergio Chiessi, “Hava kontrolü yönetim sistemlerindeki gelişmeye dayalı olarak, 2020-2025 arasındaki teknolojinin buna müsaade edeceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Chiessi, “Havayolları bize bu fikirle gelmedi. Bu bizim sahip olduğumuz bir vizyon. Biz tek pilotlu sistemin teknik olarak yapılabilir olduğuna inanıyoruz. Fakat otoriteler ve halk tarafından kabul görüp görmeyeceğini henüz bilmiyoruz” diye konuştu.

 

Önce yolcular ikna edilmeli  

Uçuşlarda tek pilota izin verilmesinin havayollarının maliyetinin ve pilot kıtlığı sıkıntısının azalmasını sağlayacağı söyleniyor. Embraer’in bazı iş jetleri belli eyaletlerde hali hazırda tek pilotla uçuş sertifikasını almış durumda. Chiessi, bazen müşterilerin gerekli olmadığı halde iki pilotlu mürettebatı talep edebildiğine dikkat çekti.

SEMA TOKAT-HABERTÜRK AIRPORT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule