MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TEMEL KOTİL'DEN VEDA MESAJI
Havacılık Haberleri
12 Haziran 2024 Çarşamba 20:43

TEMEL KOTİL'DEN VEDA MESAJI

8 yıl boyunca TUSAŞ'ta dev projelere imza atan Genel Müdür Temel Kotil, devir teslim töreninin ardından bir veda mesajı yayınladı

TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevini yol arkadaşı Dr. Mehmet Demiroğlu'na devreden Prof. Dr. Temel Kotil, bir veda mesajı paylaştı.

Görev süresince çok önemli projelere, başarılara imza atan Temel Kotil mesajında, kendisine destek veren herkese, özellikle TUSAŞ çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Temel Kotil, "Bayrağı sevinçle devrediyorum" dedi.

Temel Kotil'in veda mesaı şöyle:

2016 yılında Genel Müdür olarak göreve başladığım yolculukta, ülkemizin ilk Jet Eğitim Uçağı HÜRJET, ilk 5. Nesil Savaş Uçağı KAAN, ilk yerli ve milli helikopterimiz GÖKBEY, HÜRKUŞ-B, T929 ATAK II, ANKA III ve AKSUNGUR’un ilk uçuşlarına hep beraber şahitlik ettik. Tüm bu başarılara büyük TUSAŞ Ailesi ile birlikte ulaştık.

Son sekiz yılda yaklaşık 12 bin arkadaşımız ailemize katıldı, TUSAŞ ailemizi büyüttük, genç mühendislerimiz ve teknisyenlerimize ülkemizin en gözde projelerinde görev vererek hayata geçirdik, en büyük yatırımı ülkemize yıllarca katkı sağlayacak olan insan kaynağımıza yaptık. Tesislerimizi dünya çapında test merkezleri ile donattık.

Avrupa’nın en büyük 2. “Ses Altı Rüzgar Tüneli” testlerine başladı, Dünyanın tek çatı altındaki en büyük 4. Kompozit Tesisi dünya kompozit ihtiyacının %2’sini karşılamak üzere imalata başladı. Son 8 yılda 4 kat büyüyen ve 2023 yılında %50 dolar bazlı hasılat büyümesi gerçekleştiren TUSAŞ ile Türk Havacılığının gelecek yüzyılının altyapısını hazırlamış olduk.

Ülkemizin gözbebeği kuruluşu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde bu önemli görevde yer almanın verdiği sevinçle bayrağı artık devrediyorum. Yakın çalışma arkadaşlarım icra kurulu üyelerime ve birlikte nice güzel başarılara imza attığımız tüm çalışma arkadaşlarıma ve ailelerine, Bu şanlı görevi bana 8 yıl önce layık gören ve attığımız her adımda yanımızda duran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere görev sürem boyunca desteklerini esirgemeyen tüm devlet büyüklerimize ve komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Yol arkadaşım, yeni Genel Müdür Sayın Mehmet Demiroğlu’na ve Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Sayın Ömer Cihad Vardan kardeşime yeni dönemde başarılar dilerim.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule