MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SCHENGEN ÜCRETLERİNE ZAM
Havacılık Haberleri
12 Haziran 2024 Çarşamba 08:36

SCHENGEN ÜCRETLERİNE ZAM

Avrupa Komisyonu'nun Schengen vize ücretlerine yaptığı yüzde 12 oranında zam, bugün yürürlüğe girdi

Avrupa Komisyonu'nun Schengen vize ücretlerine yaptığı yüzde 12'lik zam, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme, vize başvurusu yapacak kişileri etkileyecek ve ödeme işlemlerinde zam oranına göre fiyatlandırma uygulanacak.

Son dönemde Türkiye'de sıkça tartışılan konulardan biri olan Schengen vizesi, Avrupa Komisyonu'nun kararıyla yüzde 12 zamlandı. Bu artış, vize alım sürecini daha pahalı hale getiriyor. Yeni fiyatlandırma, bugünden itibaren geçerli olacak ve başvurular bu yeni ücretler üzerinden değerlendirilecek.

Schengen vize ücretleri 2024 yılı için ne kadar oldu?

Yeni düzenlemeye göre, Schengen vizesi başvurularında yetişkinler için 90 euro, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 euro ödeme yapılacak. Bu rakamlar, önceki fiyatlara göre belirgin bir artışı ifade ediyor ve vize almak isteyenlerin daha fazla bütçe ayırmalarını gerektiriyor.

Vize alım süreci zorlaşıyor

Zam oranının yüzde 12 olarak belirlenmesi, Schengen vizesi almak isteyenlerin maliyetlerini artırıyor. Bu durum, Türkiye'den Avrupa'ya seyahat etmek isteyenler için vize alım sürecini daha zorlu hale getiriyor.

Schengen vizesi ücretlerine yapılan bu zam, özellikle turistik seyahatler için başvuruda bulunacak kişileri etkileyecek. Vize başvurularında artan maliyetler, seyahat planlamalarını da doğrudan etkileyecek gibi görünüyor.

Avrupa Komisyonu'nun aldığı bu karar, Schengen bölgesine seyahat etmek isteyenler arasında tartışmalara yol açarken, yeni fiyatlandırmanın etkileri merakla bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule