MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAYKONOTLARIN 2. UZAY YÜRÜYÜŞÜ
Dünyadan
4 Temmuz 2024 Perşembe 18:41

TAYKONOTLARIN 2. UZAY YÜRÜYÜŞÜ

Çin'in Dünya yörüngesinde kurduğu Tiengong (Gök Sarayı) Uzay İstasyonu'nda görev yapan Shenzhou-18 taykonot ekibi, ikinci uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi

Çin Uzay Ajansı, Dünya yörüngesindeki uzay istasyonu Tiengong'da (Gök Sarayı) bulunan Shenzhou-18 taykonotlarının, ikinci uzay yürüyüşlerini tamamladığını duyurdu.

Taykonotlar Ye Guangfu ve Li Cong birden fazla görevi tamamlamak için yaklaşık 6,5 saat çalışırken Li Guangsu ise uzay istasyonunda kalarak onlara destek verdi. 

Uzay istasyonunun robotik kolu ve Dünya'daki araştırmacıların yardımıyla, Tiangong uzay istasyonunun dışındaki boru hatları, kablolar ve önemli ekipmanlar için uzay çöpü koruma cihazları kuruldu. Taykonotlar uzay istasyonu dışında incelemeler yaptılar.

Uzay yürüyüşü görevine atanan Ye Guangfu ve Li Cong, daha sonra güvenli bir şekilde Wentian laboratuvar modülüne döndüler.

Ajans, üçlünün uzay yolculuklarının üçte birini tamamladığını ve yörüngede çok sayıda bilimsel deney ve teknolojik test gerçekleştirmelerinin planlandığını belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule