MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KONTROL NOKTALARI DARPHANE GİBİ
Dünyadan
29 Haziran 2024 Cumartesi 10:08

KONTROL NOKTALARI DARPHANE GİBİ

ABD’nin Dallas Fort Worth Havalimanı’nda yolcuların, güvenlik kontrol noktalarından geçişleri sırasında bıraktıkları bozuk paraların, bir yılda 57 bin doları aştığı açıklandı

ABD’de havalimanlarında güvenlik kontrol noktalarından sorumlu olan Ulaştırma Güvenlik İdaresi’nin (TSA), açıklamalarına göre, havalimanı güvenlik kontrol noktalarından geçiş sırasında yolcuların unuttuğu ya da X-Ray cihazlarından geçiş sonrası almadığı bozuk paralar, ciddi rakamlara ulaşıyor.

Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA), 2023 yılında ABD’nin yoğun havalimanlarından Dallas Fort Worth Havalimanı’nda güvenlik kontrol noktalarından toplanan bozuk paraların miktarının 57 bin doları aştığı duyurdu.

Ulaştırma Güvenlik İdaresi verileri, bozuk para miktarının her yıl artış gösterdiğine işaret ediyor. Aynı havalimanında 2020'de 22 bin 747 dolar, 2022’de ise 34 bin 807 dolar bozuk para toplanmış.

Toplanan Bozuk Paralar Nasıl Değerlendiriliyor?

Yolcuların geri talep etmediği bozuk paralar güvenlik görevlileri tarafından sürekli kayıt altına alınarak biriktiriliyor.

Para daha sonra Ulaştırma Güvenlik İdaresi hesabına aktarılıyor ve kurum, bu parayı güvenlik operasyonlarını sürdürmek ve iyileştirmek için kullanıyor.

Kaynak: SimpleFlying

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule