MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERCAN'DA 'ELEKTRİK BORCU' SORUNU
Havacılık Haberleri
11 Haziran 2024 Salı 16:04

ERCAN'DA 'ELEKTRİK BORCU' SORUNU

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), 92 milyon borcu olduğu iddia edilen Ercan Havalimanı'nın Cuma gününe kadar ödeme yapılmaması halinde elektriğinin kesilmesi çağrısında bulundu

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Ercan Havalimanı’nın 92 milyon TL elektrik borcu olduğunu hatırlatarak, borcun 14 Haziran Cuma gününe kadar kapatılmaması halinde bölgeye gidip havaalanının elektriğinin kesileceğini açıkladı.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu'nun yaptığı açıklamada, halkın elektrik faturasının 675 TL'ye ulaştığı anda elektriğinin kesildiğine dikkat çekerek, "Ercan’da T&T Şirketi’ne kıyağa son! Bizimle aynı gaileyi taşıyan tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve halkımıza açık çağrımızdır; 14 Haziran Cuma saat 11.00’de Meriç Trafo Merkezi önünde buluşalım" çağrısı yaptı.

Tuğcu'nun açıklaması şöyle: 

"Her geçen gün daha da ağırlaşan ekonomik şartlar altında ezilen halkın gözünün yaşına bakmayıp, fatura borcu 675 TL’ye ulaştığı anda elektriğini kesen KIB-TEK yönetimi, her nedense Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğine dokunmuyor. T&T Şirketi’nin an itibarıyla Ercan’da birikmiş 92 milyon TL tutarında elektrik borcu var. EL-SEN olarak bu konuda aylardır yaptığımız çağrılara kulak tıkayan KIB-TEK yönetimini, halkın vicdanında büyük yara açan bu adaletsizliğe son vermesi yönünde son kez uyarıyoruz. O borcu derhâl tahsil edin ve halkın malı olan kurumun kasasında oluşturduğu açığı kapatın. Aksi halde, tıpkı borcu olan vatandaşa yapılan uygulamada olduğu gibi, EL-SEN olarak biz 14 Haziran Cuma günü bölgeye gidecek ve Ercan Havalimanı’nın elektriğini keseceğiz. Bizimle aynı gaileyi taşıyan tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, sendikalara ve halkımıza açık çağrımızdır; 14 Haziran Cuma saat 11.00’de Meriç Trafo Merkezi (MERİÇ KÖY GİRİŞİ) önünde buluşalım, bu kıyak düzenine her birlikte dur diyelim."

Kaynak: YeniDüzen.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule