MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NASA 4 GÖNÜLLÜ ARIYOR
Dünyadan
20 Şubat 2024 Salı 17:37

NASA 4 GÖNÜLLÜ ARIYOR

NASA, Mars simülatöründe bir yıl boyunca yaşayıp, çalışacak 4 gönüllü arıyor

NASA tarafından geliştirilen bir simülasyonda, Mars Gezegenindeki yaşamı deneyebilmek mümkün olacak. NASA, Mars Gezegenin insan tarafından keşfedilmesi hazırlıkları kapsamında tam bir yıl boyunca Mars simülasyonunda yaşayacak gönüllüler arıyor.

NASA'nın Teksas eyaleti Houston kentindeki 1.700 metrekarelik Mars simülasyonunda yapılacak görevlere, Mürettebat Sağlığı ve Performans Araştırma Analogu (CHAPEA) adı veriliyor. 

Mars Dune Alpha adı verilen simülasyon, ayrı yaşama ve çalışma alanlarına sahip gelecekteki bir Mars yaşam alanını simüle ediyor. Her gönüllü için dört yaşam alanı, bir çalışma alanı, bir sağlık istasyonu, dinlenme alanları, bir mutfak ve yiyecek yetiştirme istasyonlarından oluşuyor. 

Simülasyon, tıpkı gerçek Mars'taki yaşam gibi, sınırlı kaynaklara sahip olacak. Gönüllüler simüle edilmiş uzay yürüyüşlerine çıkacak ve yaşam alanını korumak, mahsul yetiştirmek ve robotlarla çalışacaklar. Gezegenin tipik çevresel stres faktörlerinin yanı sıra ekipman arızaları, iletişim aksaklıkları gibi sorunlarla uğraşacaklar.

2025 yılı bahar aylarında başlayacak görev için gönüllüler, 2 Nisan tarihine kadar başvurabilecek. Gönüllü olabilmek için 30 ila 55 yaşları arasında ABD vatandaşı veya daimi ikamet sahibi olmak gerekiyor. Gönüllülerde ayrıca İngilizce konuşma zorunluluğu ve sigara içmeme koşulu aranıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule