MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FİLM YILDIZI UÇAK MÜZEDE
Dünyadan
19 Şubat 2024 Pazartesi 16:18

FİLM YILDIZI UÇAK MÜZEDE

'Top Gun: Maverick' filminin yıldızı uçak “Darkstar”, Kaliforniya'da Palm Springs Havacılık Müzesi'nde sergileniyor

Lockheed Martin tarafından tasarlanıp üretilen, “Top Gun: Maverick” filminin yıldızı uçak "Darkstar" Kaliforniya'daki Palm Springs Hava Müzesi'nde sergileniyor.

Palm Spring Hava Müzesi'nin Başkan Yardımcısı Fred Bell'e göre Darkstar, altıncı nesil havacılık gizlilik teknolojisini temsil ediyor. Uçağın kavramsal tasarımı, Lockheed Martin firması mühendislerince oluşturuldu.

2017 yılında filmde yer verilecek uçak için hipersonik bir tasarım isteyen Hollywood yapımcıları, Lockheed Martin'e başvurarak kavramsal bir tasarım talebinde bulundular. Lockheed Martin tasarımcıları, diğer iki modelinin karışımına çok benzeyen bir uçak ortaya çıkardılar: SR-71 Blackbird –SR.

Bu arada havacılık projelerindeki “gizlilik”, filmde yer alacak uçaklar için bile geçerli oldu. Darkstar’ın tasarımcıları da yalnızca ilk adlarıyla (Jim, Jason, Lucio ve Becky) anıldılar.

Lockheed Martin firmasının verdiği bilgiye göre, filmin galası sırasında Jim'in kavramsal tasarım yaptığı biliniyordu. Jason ve Lucio, kavramsal tasarımları çalışan kokpiti olan gerçekçi bir uçak modeline dönüştürme görevini üstlendiler. Makine mühendisi Becky, işlevsel kokpit de dahil olmak üzere Darkstar aracını inşa etmek için film ekibiyle birlikte çalıştı ve çekim süreci boyunca modelin yapısal olarak sağlam kalmasını sağladı.

Tüm bu çalışmaların ardından filmin yıldızı Darkstar’ı Kaliforniya'da Palm Springs Havacılık Müzesi'nde görmek mümkün.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule