MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSRAİL'DE PİLOTLARDAN SERT UYARI
Dünyadan
23 Temmuz 2023 Pazar 15:24

İSRAİL'DE PİLOTLARDAN SERT UYARI

İsrail'de 1000'den fazla yedek pilot, hükümeti, yargı yetkilerinin kısıtlanması planına karşılık, görev bırakmakla tehdit etti

İsrail'de siyasi krizi sürerken 1000'den fazla yedek pilot, hükümetin yargı yetkilerini kısıtlaması planına karşılık, hizmeti durdurmakla sert bir uyarıda bulundu.

Uzmanlar, İsrail'in askeri hazırlığına zarar verebileceğini söylediği bir hareketle, pilotlar ve diğer personel, Benjamin Netanyahu'nun yargı yetkisini sınırlama planını uygulamaya koymasının ardından bir uyarı yayınladı.

Cuma günü yayınlanan ortak bir mektupta, 235 savaş pilotu, 98 nakliye uçağı pilotu, 89 helikopter pilotu ve 173 insansız hava aracı operatörü de dahil olmak üzere 1.142 yedek hava kuvveti görevlisi, hükümetin Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini kısıtlama planını sürdürmesi halinde görev yapmayacaklarını söyledi.

Savunma yetkilileri, bu kadar çok sayıda yedek askerin tehditlerini yerine getirmesi halinde, hava kuvvetlerinin kapasitesini ve operasyonel hazırlık durumunu önemli ölçüde etkileneceğine dikkat çekiyor.

Düzenli sivil işleri olan ancak her ay birkaç gün eğitim vermek veya muharebe ve keşif görevlerine katılmak için gönüllü olan yedek pilotlar, İsrail'in savaş filoları için büyük önem taşıyor.

Hava Kuvvetleri Komutanından Açıklama

Netanyahu'nun Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini kısıtlamaya yönelik planı için "Şimdiye kadar hiçbir düşman, İsrail kuvvetlerine bu kadar zarar vermemişti" yorumu yapılırken İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar, Netanyahu'nun bakanlarının askeri birliğe, "pilotlar ve diğerlerine yönelik saldırılarının onarılmasının yıllar alacağını" söyledi.

Kaynak: nytimes.com - enlacejudio.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule