MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İGA’DA ‘ADANA’ LEZETLERİ
Türkiye'den
21 Mayıs 2024 Salı 12:57

İGA’DA ‘ADANA’ LEZETLERİ

TAV Havalimanlarının yiyecek-içecek iştiraki BTA, Tadında Anadolu restoranında yolcuları Adana’nın eşsiz lezzetleriyle buluşturuyor

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalindeki Tadına Anadolu restoranında Adanalı şeflerin hazırladığı yöresel lezzetler yolculara ve konuklara ikram edildi.

BTA Üst Yöneticisi Baha Bülbül,  “İstanbul Havalimanı’nda kendimizi Türk mutfağının kültür elçisi olarak konumlandırmış bulunuyoruz. Ülkemizin değişik lezzetlerini farklı kültürlerle buluşturmak konusunda bize önemli görevler düştüğünü düşünüyoruz. Bu sene Adana günleri ile başladığımız etkinlikle zengin Anadolu mutfağını yolcularla buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Şef Şefika Günyel ise etkinlikte sunulan tüm ürünlerin yerel üreticilerden temin edildiğini belirterek, “Adana yemeklerinin tarihi çok eskilere dayanıyor. Bu etkinlikte sunduğumuz her yiyeceğin tarihi bir geçmişi var. Bizim restoranlarımızda en çok dikkat ettiğimiz şeyler yöresel, yerel mutfaklar ve yerel üreticiler. Orijinal reçetelerin kontrol altına alınması bunun arşivlenmesi. Bunu burada Adana mutfağıyla gösterdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

“Tadında Anadolu” etkinliği kapsamında her yıl değişik bir şehre ait Anadolu mutfağı lezzeti, İstanbul Havalimanı’nda dış hatlar gidişte, İzmir Adnan Menderes ile Ankara Esenboğa havalimanlarında da iç hatlardaki BTA şubelerinde yolcularla buluşuyor.

Etkinlik haftası boyunca “Tadında Anadolu” şubelerini ziyaret eden yolcular, Adana’nın yerel malzemeler ve geleneksel pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanan yöresel yemeklerini tadarken, kadim Türk mutfağının zengin biyolojik çeşitliliği hakkında bilgi edinme fırsatı buluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule