MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SHGM YEMEKHANESİNDE SINAV
Türkiye'den
20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:57

SHGM YEMEKHANESİNDE SINAV

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, pilotluk sınavının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yemekhanesinde yapılmasını TBMM gündemine taşıdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yapılan PPL Lisansı sınavı, kurumun yemekhanesinde yapıldı. Bir sınav salonunun da bulunduğu ve “Kurumsal Dönüşüm Modeli” adı altında milyonlarca lira kaynak aktarılan SHGM'de, pilot adaylarının, personel yemek yerken sınavı tamamlamaya çalışması, CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu tarafından TBMM gündemine taşındı.

“Ticari olmamak kaydıyla” pilotluk yapılmasına olanak sağlayan PPL sınavları, 14-15 Mayıs tarihlerinde Genel Müdürlük binasının asma katında bulunan sınav salonunda yapıldı.

YEMEKHANEYE YÖNLENDİRİLDİ

14 Mayıs’ta yapılan sınavda herhangi bir sorun olmadı, ancak 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen sınavda ise bir gariplik yaşandı. Pilot adayları, sınav salonu yerine kurumun yemekhanesine alındı. Sınav, aşçıların, çalışanların sesleri ve yemek arabaları eşliğinde yemek kokuları arasında gerçekleştirildi. Bunun nedeni olarak “Katılımın yüksekliği” öne sürülürken, adaylar sınava konsantre olmakta büyük zorluklar yaşadı. Ayrıca adayların beraberinde getirdikleri ve hakları olan hesap makinası, flightcomputer'in de sınava alınmadığı belirtildi.

“KİM KARAR VERDİ?”

Sınava giren adaylar, yaşanan gayrı ciddi uygulamaya büyük tepki gösterirken, konu TBMM gündemine taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, sınavda yaşananlara açıklık getirilmesi için Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP'li Karasu, önergesinde özetle şu sorulara yanıt aradı:

-14-15 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen PPL Sınavına kaç aday müracaat etmiş, kaçı sınava girmiştir?

-SHGM Genel Müdürlük binasındaki kazan dairesi ve deponun da bulunduğu -2'nci katta yapılmasının gerekçesi nedir? Gençlerin kaderini etkileyecek bir sınav neden böyle bir ortamda gerçekleştirilmiştir?

-Duyurusunda, PPL Pilot Sınavlarının Ankara'daki Genel Müdürlüğün adresinde ve sınav salonunda yapılacağının duyurulmasına karşın, gayri ciddi bir uygulamayla yemekhanede yapılmasının sorumlusu kim ya da kimlerdir? Sınav yeri değişikliğine ne zaman, kim tarafından karar verilmiş, karar kim ya da kimler tarafından onaylamıştır?

-Sınava giren adayların hakkı olmasına rağmen beraberlerindeki hesap makinası ve flightcomputer'in sınava alınmamış olmasının gerekçesi nedir?

-Sınav arasında, konsantre bozukluğu yaşadığı için başarısız olan adayların başarısızlığının sorumlusu kim ya da kimler olacaktır?

-Sınavda kamera kaydı tutulmuş mudur? Tutulmamış ise sınavda yaşanan usulsüzlükler nasıl belirlenecek, itirazlar nasıl değerlendirilecektir?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule