MENÜ
İstanbul 22/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DHMİ'DE İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ
Havacılık Haberleri
5 Haziran 2024 Çarşamba 10:29

DHMİ'DE İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ

DHMİ'DE faaliyet gösteren sendikalar ve dernekler biraraya gelerek "İş Yavaşlatma Eylemi" kararı aldı

DHMİ'DE faaliyet gösteren sendikalar ve dernekler biraraya gelerek ortak açıklama yaptı. 

Sendikaların ve dernek temsilcilerinin toplantısından DHMİ'de iş yavaşlatma eylem kararı çıktı. Yapılan ortak açıklama şöyle:

DHMİ’de faaliyet gösteren Sendikalar ve Dernekler olarak 04.06.2024 tarihinde bir araya gelinmiştir. Gerçekleştirilen toplantıya Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, HAVAÇAD, HAVELTED, Uluslararası ARFF Derneği, SİHAGÜVDER, HAVATED, SİHAMED, Hava Ulaş-Der ve Apron Memurları Derneği katılmıştır.

Gerçekleştirilen toplantıda; TBMM gündemine getirilen ve DHMİ’de görev yapan bazı ünvanları kapsayan “Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi" ile ilgili istişarelerde bulunulmuştur.

DHMİ’de görev yapan çalışanlarımızın temsilcileri olarak, yıllardır özlük ve mali haklarına yönelik iyileştirmelerin yapılmasını bekleyen DHMİ Çalışanlarının, bu beklentileri bugüne kadar karşılanmamış, aksine TBMM gündemine getirilen yasa ile DHMİ bünyesi içerisinde sadece belirli ünvanlara yönelik yapılmak istenen ve çalışma barışını bozan DÜZENLEMEYİ ASLA KABUL ETMİYORUZ.

Bu bağlamda TALEPLERİMİZ:

1- Söz konusu Kanun Teklifinin 26. maddesinin revize edilerek, tüm DHMİ çalışanlarına uygulanmasını,

2- EUROCONTROL prensipleri çerçevesinde ülkemiz ekonomisine hiçbir yük getirmeyen aksine katkı sağlayan, tüm DHMİ Çalışanlarını kapsayacak şekilde adil bir Havacılık Tazminatı düzenlemesinin TBMM Gündemine getirilmesini ivedilikle talep ediyoruz.

Aksi halde gerçekleştirilen toplantıda alınan aşağıdaki maddelerin uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır.

ALINAN KARARLAR:

1-06.06.2024 Perşembe gününden itibaren Havalimanlarındaki çalışanlar, hava ve kara tarafındaki operasyonlarda süresiz olarak; görevleri başında özveri beklenerek uluslararası standart ve tavsiyeler ile mevzuatlara aykırı olarak yüklenen işleri yapmayacak olup, kesinlikle mevzuat dışına çıkılmayacaktır.

2-Yapılacak olan İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ, taleplerimiz gerçekleştirilinceye kadar devam edecektir.

Alınan iş yavaşlatma eylemi sonucunda taleplerimiz karşılanmadığı takdirde, tekrar bir araya gelinerek İŞ BIRAKMA EYLEMİ kararı alınacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule