MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRKSAT 6A FLORİDA YOLUNDA
Havacılık Haberleri
4 Haziran 2024 Salı 15:51

TÜRKSAT 6A FLORİDA YOLUNDA

İlk Milli uydumuz Türksat 6A ve fırlatmada görev alacak personel, bugün Antonov AN-124 tipi kargo uçağı aracılığıyla Florida'ya uğurlandı

Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A ve fırlatmada görev alacak personel, bugün Antonov An-124 tipi uçakla ABD'ye yolcu edildi.

Türksat 6A'nın tarihî yolculuğu öncesi düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu törende yaptığı konuşmada, "İlk yerli ve millî haberleşme uydumuzun üretim, entegrasyon, test ve paketleme işlemlerini Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi USET'te tamamladık. TÜRKSAT 6A'yı bugün fırlatmada görev alacak personellerimiz eşliğinde Antonov AN-124 tipi kargo uçağı aracılığıyla ABD Florida'ya gönderiyoruz. Cape Canaveral Uzay Üssü Space X Tesisleri'nde fırlatma prosedürleri başlatılacak. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Türksat 6A'yı temmuz ayında uzay ile buluşturacaklarını aktaran Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise "TÜBİTAK Uzay, uydu sistem tasarım ve alt sistemlerde birçok teknolojiyi geliştirdi. ASELSAN, Ku-Bant uydu haberleşme görev yükü ve X-Bant uydu haberleşme görev yüklerinin yanı sıra ilgili alt ekipmanları tasarlayıp üretti. TUSAŞ, yapısal tasarım ve geliştirme, sistem montaj, entegrasyon ve çevresel testlerin sorumluluğu ile birlikte kimyasal itki alt sisteminin de sorumluluğunu üstlendi. CTECH, uydunun Telemetri ve Telekomut Haberleşmesi için kullanılan alt sistemin tasarım, üretim ve geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirdi" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule