MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CEBU PACIFIC'TEN AIRBUS SİPARİŞİ
Havacılık Haberleri
3 Ekim 2024 Perşembe 08:07

CEBU PACIFIC'TEN AIRBUS SİPARİŞİ

Filipinler merkezli Cebu Pacific, 70 adet A321neo sipariş etti

Filipinler merkezli havayolu şirketi Cebu Pacific, Temmuz ayında duyurduğu talebini kesinleştirerek, Airbus'a 70 adet A321neo için kesin sipariş verdi. Satın alma anlaşması, Cebu Pacific CEO'su Mike Szucs ve Airbus'ta Ticari Uçaklar İş Birimi Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Benoît de Saint-Exupéry tarafından Manila'da imzalandı.

Cebu Pacific CEO'su Mike Szucs satış sözleşmesinin  imzalanmasının ardından şöyle konuştu: "Airbus A321neo'nun seçilmesi, operasyonel verimliliğe, sürdürülebilirliğe ve inovasyona odaklanmamızı vurgulayarak, karbon ayak izimizi önemli ölçüde azaltırken en yüksek hizmet standartlarını sunmaya devam etmemizi sağlıyor. Bu kilometre taşı, Filipinler'in daha geniş ekonomik büyüme ve bağlantı hedeflerini desteklerken, hava yolculuğu erişilebilirliğini ve uygun fiyatlılığını genişletmeye olan devam eden bağlılığımızı gösteriyor." 

Airbus Ticari Uçaklar İş Birimi Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Benoît de Saint-Exupéry ise şunları söyledi: "A320 Ailesi, son yirmi yıldır Cebu Pacific'in yurt içi ve kısa mesafeli uluslararası ağının büyümesini destekledi. Havayoluna en çok satan tek koridorlu ürün serimize verdiği sürekli destek için sevinçliyiz. A321neo, benzersiz ekonomisi, performansı ve yakıt verimliliği nedeniyle oldukça önemlidir. Bu ek A321neo uçaklarının, Asya-Pasifik'in önde gelen düşük maliyetli taşıyıcılarından biri olarak, tüm Airbus operatörünün bir sonraki genişleme aşamasına güçlü bir şekilde katkıda bulunacağından eminiz."

Cebu Pacific, filosunda 61 adet A320 Ailesi uçak bulunuyor. Ayrıca bölgedeki yüksek yoğunluklu rotalarda ve Orta Doğu'daki varış noktalarına dokuz adet A330 geniş gövdeli uçak işletiyor. Son siparişin ardından havayolunun Airbus'taki sipariş birikimi şu anda 94 adet A320neo Ailesi uçağı ve yedi adet A330neo'ya ulaştı.

A321neo, Airbus'ın en çok satan A320neo Ailesi'nin en büyük üyesi olup benzersiz menzil ve performans sunuyor. Yeni nesil motorlar ve Sharklet'ler içeren A321neo, önceki nesil tek koridorlu uçaklara kıyasla yüzde 50 gürültü azaltımı ve yüzde 20'den fazla yakıt tasarrufu ve CO? azaltımı sağlarken, gökyüzündeki en geniş tek koridorlu kabinde yolcu konforunu en üst düzeye çıkarıyor. 

Bugüne kadar dünya çapında 90'dan fazla müşteri tarafından 6.500'den fazla A321neo sipariş edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule