MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AMFİBİ DRONE TANITILDI
Dünyadan
11 Haziran 2023 Pazar 10:21

AMFİBİ DRONE TANITILDI

Çin ve Hong Kong'dan bir grup araştırmacı "FlyingFish" (Uçan Balık) adını verdikleri amfibi dronu tanıttı

Çin ve Hong Kong'daki yedi üniversite ve laboratuvardan büyük bir araştırmacı grubu, TJ-FlyingFish (Uçan Balık) olarak adlandırdıkları havada uçabilen ve su altında çalışabilen yeni bir insansız hava aracını tanıttı. 

Londra'da düzenlenen Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) 2023 Uluslararası Robotik ve Otomasyon Konferansı'nda (ICRA) sunulan bildiride, 3,6 kiloluk quadcopter'in (en dar alanlarda hareket edebilen drone) nasıl geliştirdiği anlatıldı. 

Araştırmacıların sunumuna göre, daha önce çok rotorlu hava-su hibrit prototipler yapılmıştı ancak bunlar sadece 'su geçirmez drone' özelliğini taşıyordu.

Yoğun suda hareket etmek için, dronun daha düşük hızlı, yüksek torklu pervanelere ihtiyacı oluyor. Mühendisler bu son çalışmada, iki set pervane kullanmak yerine, bir motor ve iki ayrı dişli kutusu kullanarak 'yenilikçi' bir sistem tasarladı. Yeni tasarım ayrıca dronun ağırlığını daha da azaltmaya olanak sağlıyor.

Araştırmacıların büyük bir çabasıyla drone, su altında daha verimli çalışır hale getirildi. Su altında yaklaşık 40 dakika geçirebiliyor ve maksimum 3 metreye kadar derine inebiliyor. Gelecekteki prototiplerin daha da derinlere inebileceği görülüyor. 

En etkileyici olanı, drone sudan da havalanabiliyor. Yüzeye çıktıktan sonra pervanelerini çalıştırarak, tekrar gökyüzüne çıkmak için yeterli kaldırma kuvvetini üretiyor. 

Kaynak: popsci.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule