MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PAPAĞANLAR YAŞATILDI
Dünyadan
10 Haziran 2023 Cumartesi 10:07

PAPAĞANLAR YAŞATILDI

Miami Havaalanı'nda yolcu beraberindeki bir bavuldan gelen garip sesler, gümrük memurlarını şüpheye düşürmüştü

Bu yılın başlarında, Miami Uluslararası Havalimanı'nda ilginç bir olay meydana geldi. Szu Ta Wu adlı yolcuya ait bavulun içiinden gelen garip sesler, gümrük memurlarını şüpheye düşürmüştü. Bavul açıldığında içinde bir ısıtıcı sistemi ile çok sayıda yumurta bulunduğu ve bazı yumurtaların kırılarak içlerinden civcivlerin çıktığı görüldü.

Nikaragua'dan Tayvan'a gittiğini söyleyen ve yolculuk sırasında hayvan kaçakçılığı yaptığı belirlenen yolcu Szu Ta Wu, bavulunda bulunan yumurtalarda hangi tür kuşlar olduğunu bilmediğini ifade etti. 

Gümrük Memurlarının irtibat sağladığı Florida Üniversitesinden yetkililer, duruma müdahale ederek kuşlar için havaalanında bir kuluçka makinesi kurdular. Bir hafta sonra 29 yumurtadan 26'sı çatladı ve bunlardan 24'ü hayatta kaldı. Yumurtalardan papağan yavruları dünyaya gelmişti.

Florida Üniversitesi'nden Zoolog Paul Reillo yaptığı açıklamada, bunun çok karmaşık bir kaçakçılık operasyonunun parçası olduğunu belirterek, "Bu kadar çok yumurtadan oluşan bir grubu, hepsi aynı anda yumurtadan çıkacak şekilde bir araya getirmek kolay değil. İlk kuluçkadan son kuluçkaya kadar geçen toplam süre sadece on gündü. Yumurtalardan çıkan papağanların 3'ü kızıl tüylü Amazon, diğer 21'i ise nesli tükenmekte olan sarı enseli Amazonlar” dedi.

Kaynak: smithsonianmag.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule