MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İKİ KEK İÇİN 100 DOLAR İSTEDİ
Dünyadan
5 Haziran 2023 Pazartesi 10:16

İKİ KEK İÇİN 100 DOLAR İSTEDİ

Ryanair, el bagajlarının yanında iki adet geleneksel İspanyol keki bulunan yolculardan 200 dolar fazla bagaj ücreti istedi

The Guardian'ın haberine göre Ryanair, el bagajlarının yanında iki adet geleneksel İspanyol keki bulunan yolculardan 200 dolar fazla bagaj ücreti istedi.

Olay İspanya'da Palma de Mallorca Havalimanı'nda yaşandı. Ryanair uçağına binmek üzere havalimanında bulunan iki yolcunun el bagajlarının yanında iki adet kek bulunuyordu. Ancak yer hizmeti görevlileri yolcuların uçağa geçişine izin vermeden önce ellerindeki iki kek için 100 dolar fazla bagaj ücreti ödemeleri gerektiğini söyleyince tartışma çıktı. Yolcular fazla bagaj ücretini ödememek için kekleri havalimanında bıraktı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Balear Adaları'nda 17. yüzyıldan beri üretilen Ensaïmada adlı geleneksel kekle ilgili olarak Pastacılar Derneği Başkanı konuyla ilgili tepki gösterdi. Ayrıca Balear Adaları hükümeti, havayolunu ve yerel pastacılar derneğini bir toplantıya davet etti. Balear Adaları'nın turizm bakanı Iago Negueruela, toplantının "yerel üretimi savunmak ve her türlü ayrımcılığı önlemek için" düzenlendiğini söyledi.

Yetkililer, kabine el bagajı getirmek için yolculardan ücret alan Ryanair'e 24 bin Euro para cezası verildiğini duyurdu.

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule