MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ALMANYA'DA ŞOV YAPACAK
Havacılık Haberleri
6 Ağustos 2023 Pazar 11:49

ALMANYA'DA ŞOV YAPACAK

Semin Öztürk Şener, Almanya'da ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaya hazırlanıyor

Hava akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, Almanya'da 12-13 Ağustos'ta gerçekleştirilecek "Flugtage Bautzen"nde (Bautzen Hava Gösterisi) ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaya hazırlanıyor.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Sivrihisar Havacılık Merkezi Necati Artan Tesisleri'nin kurucularından Türkiye'nin ilk profesyonel akrobasi pilotu olan babası Ali İsmet Öztürk'ün izinden giden Şener, izleyici önündeki ilk uçuşunu 19 Eylül 2015'te gerçekleştirmişti. Şener, 360 beygir gücündeki "Pitts S2-B" uçağıyla yurt içinde 30'u aşkın gösteri sundu.

Genç pilot, 2018'de Romanya'da düzenlenen ve birçok ülkeden 35 akrobasi uçağının katıldığı Aeromania Havacılık Festivali'nde de gökyüzünü renklendirdi.

ETKİNLİĞE KATILAN İLK TÜRK PİLOT

Semin Öztürk Şener, Almanya'nın doğusunda yer alan Saksonya eyaletine bağlı Bautzen kentinde 12-13 Ağustos'ta yapılacak hava gösterisinde Türkiye'ye temsil edecek. Şener, bu etkinliğe katılan ilk Türk pilot olacak.

Şener, Bautzen Hava Gösterisi'ne eski adı "Mor Menekşe" olan uçakla katılacağını, daha önce babası Ali İsmet Öztürk'ün kullandığı bu uçağın 22 ülkede 500'den fazla hava gösterisinde yer aldığını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule