MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2023'TE İHRACAT HEDEFİ YÜKSEK
Türkiye'den
8 Ocak 2023 Pazar 11:13

2023'TE İHRACAT HEDEFİ YÜKSEK

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, hem savunma sanayiinde gündemi değerlendirdi, hem de 2023 yılı hedeflerini anlattı

Teknopark İstanbul’da düzenlenen toplantıda ekonomi basınıyla bir araya gelen Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, hem savunma sanayiinde gündemi değerlendirdi, hem de 2023 yılı hedeflerini anlattı. Demir, 2023 yılında savunma sanayiinde 6 milyar dolarlık ihracatı yakalayacaklarını açıkladı.

Demir, ayrıca 2023 yılında milli muharip uçağının hangardan çıkacağını ve jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET’in ilk uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi. Demir, bu yılda Bayraktar Kızılelma’nın çeşitli uçuş manevra testleri ve mühimmat entegrasyonlarının gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

"Dünyanın en iyi İHA'larını üretiyoruz"

İnsansız hava araçlarında artık dünyanın en iyi ürünlerinin Türkiye’de üretildiğine dikkat çeken Demir, "Savunma sanayii sektöründe, 2000’e yakın firmamız var. Ülkemize ekonomisine en yüksek katkıyı veren sektörlerden biri haline geldi. Bu kapsamda yürütülen 750’yi aşkın sayıda proje ve diğer ilgili faaliyetlerin sonucunda gelinen noktada yıllık 10 milyar doları aşkın sektör cirosu ve yıllık 4 milyar 400 milyon dolarlık rekor ihracat tutarına ulaşıldı. İnsansız hava araçlarında artık dünyanın en iyi ürünlerini üretir ve kullanır haline geldiğimiz gibi bu ürünlerin kullanım konsepti, harekat alanındaki uygulamaları açısında da Türkiye’nin eriştiği kabiliyet başka hiçbir ülkeyle kıyaslanamayacak seviyeye geldi." şeklinde konuştu.

"Aviyonik modernizasyonu tamamlanacak ilk F-16’ları teslim alacağız"

Demir, "Milli Muharip uçağımızı hangardan çıkışını ve jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET’in ilk uçuşunu 2023 yılında göreceğiz. Muharip İnsansız Savaş Uçağımız Bayraktar Kızılelma’nın çeşitli uçuş manevra testleri ve mühimmat entegrasyonları gerçekleştirilecek. ANADOLU gemisine konuşlandıracağımız Bayraktar TB3 SİHA ilk uçuşunu yapacak. Özgür Projesi kapsamında aviyonik modernizasyonu tamamlanacak ilk F-16’ları teslim alacağız. Önümüzdeki günlerde ilk kez AKINCI’ya entegre edeceğimiz AESA burun radarı daha sonra F-16’larımızda kullanılmaya başlanacak. Özgün helikopterimiz Gökbey’in ilk teslimatlarını Jandarma Genel Komutanlığına gerçekleştireceğiz. İMECE Yer Gözlem Uydusu uzaya fırlatılacak." diye konuştu.

"Dost ve kardeş ülkeler savunma projelerine ortak olarak katılabilir"

Savunmada dost ve kardeş ülkelerin savunma projelerine ortak olarak katılabileceğini kaydeden Demir, "Dost ve kardeş ülkelere ortak proje geliştirmede kapımız açık. Bu durum projelerin daha rahat bir finansmanla döndürülmesi açısından faydalı olacaktır. İlgili ülkelerden çeşitli incelemeler ve talep olduğunu görüyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule