MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TUSAŞ-SIKORSKY ÜRETİMİ
Türkiye'den
31 Aralık 2022 Cumartesi 12:45

TUSAŞ-SIKORSKY ÜRETİMİ

TUSAŞ ve Sikorsky tarafından ortak üretilen T70 yangın söndürme helikopteri, Orman Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Orman Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında düzenlenen Orman Yangınları Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı ve Yangın Söndürme Helikopteri Teslim Töreni'ne katıldı. Bakan Kirişci, TUSAŞ ve Sikorsky tarafından ortak üretilen ve OGM'ye teslim edilen T70 yangın söndürme helikopterinin hayırlı olması temennisinde bulundu. TUSAŞ ve Sikorsky tarafından üretilen T70 helikopteri tek seferde 2,5 ton suyu atabilme özelliğine sahip.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bugün ilk defa mülkiyeti bize ait helikopterimiz envanterimize girecek. TUSAŞ ve Sikorsky tarafından ortak üretilen yangın söndürme helikopteri teşkilatımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olsun." dedi. TUSAŞ ve Sikorsky işbirliğiyle üretilen T70 yangın söndürme helikopteri, 2.5 saat kesintisiz uçabilme ve tek seferde 2,5 ton su atabilme özelliğiyle ön plana çıkıyor.

55 HELİKOPTER, 20 UÇAK

Bakan Kirişci, orman yangınlarıyla mücadelede kapasite artırımı ve teknoloji geliştirme odaklı bir strateji izlediklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl 39 olan helikopter sayımızı 55'e, uçak sayımızı 3'ten 20'ye, İHA sayımızı 4'ten 8'e yükselttik. Ayrıca rezerv güç olarak 25 helikopter, 2 uçak ve 2 İHA hazır biçimde beklemektedir. Yangına ilk müdahale süremiz 10 dakikalara inmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Yeni helikopterlerin envantere gireceğine dikkati çeken Kirişci, "Bugün ilk defa mülkiyeti bize ait helikopterimiz envanterimize girecek. TUSAŞ ve Sikorsky tarafından ortak üretilen yangın söndürme helikopteri teşkilatımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu helikopterimiz, 2,5 ton su atabilecek ve orman yangınlarında gece de görev yapabilecektir. Önümüzdeki yıl 4 adet amfibik özellikteki tanker uçak ile yüksek çözünürlükte görüntü sağlayan, sayısal harita üreten görev sistemleri ile teçhiz edilmiş 1 adet havadan yönetim uçağımız da filomuza dahil olacaktır. Yine mülkiyeti bize ait yerli ve milli Gökbey helikopterlerimizi ve 16 uçağı daha envanterimize dahil ederek, filomuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından helikopteri inceleyen ve bilgi alan Kirişci, helikopterin üzerine Türkiye Yüzyılı logosunu yapıştırdı. Daha sonra helikopter gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule