MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KABİN MEMURLARININ VEFASI
Türkiye'den
3 Ocak 2023 Salı 16:56

KABİN MEMURLARININ VEFASI

Atatürk Havalimanı’nda kabin memurlarına çorap satarak hayatını kazanan Cengiz Tagal’ı, Türk Hava Yolları kabin memurları unutmadı

Atatürk Havalimanı’nda çorap satarak hayatını sürdüren kabin memurlarının "Çorapçı Amca"sı Cengiz Tagal zor günlerinde unutulmadı. THY kabin memurlarının oluşturduğu İsimsizler TK, kanser tedavisi gören Tagal’ı, toplanan bağışlarla İstanbul’da bir ev tutarak bir yıllık kirasını da ödediler.
Atatürk Havalimanı’nın kapanması ile memleketi Erzurum’a taşınan Cafer Tagal bir süre sonra kansere yakalanarak tedaviye başladı. Hastalığın ilerlemesi üzerine tedavisine İstanbul’da devam edilmesi gereken Cafer Tagal’a THY personeli yardım elini uzattı. "İsimsizler TK" öncülüğünde gerçekleştirilen bağış kampanyası ile Cafer Tagal ambulansla İstanbul’a getirtilerek tedavisine başlandı. Hastaneye yakın bir ev tutan kabin ekipleri, Cafer Amcanın bir yıllık kirasını ödedi ve eşyalarını aldı.

HERŞEY "AMCA BİR ÇORAP GETİRİR MİSİN" SÖZYÜYLE BAŞLADI
Cafer Tagal, “Bir gün hostesin biri ‘amca bize çorap getirir misin?’ dedi. Bende tamam dedim. Havalimanı kapanana kadar hem hosteslere hem de pilotlara çorap satmaya başladım. Kabin memurlarının beni düşünüp buraya kadar gelmeleri ve benimle ilgilenmeleri çok hoşuma gitti’’ dedi.

CAFER AMCA EKTİĞİ PAPATYALARI TOPLUYOR
İsimsizler TK olarak toplanan bağışlarla Tagal’a destek olduklarını ifade eden ekip kurucularından Savaş Burak Oğuz ise "Cafer Amcanın tedavi olduğunu duyduk. Daha ciddi bir tedaviye ihtiyacı olduğunu öğrenir öğrenmez hemen harekete geçtik" diye konuştu.

Türk Hava Yolları Kabin Memurlarından Feyza Tuğçe Arslan "Cafer Amca, 2014 yılında işe başladığım günden itibaren bizi uçuşa uğurlardı. İhtiyacım olan çorapları alırken de ben iki tane istiyorsam o gönlünün bolluğundan dolayı 5 tane verirdi" dedi.

Sümeyye Doğan ise "Cafer amca her uçuş öncesi 'iyi ve türbülanssız uçuşlar' diyerek motivasyonuyla uğurlardı. Biz de şimdi ona motivasyon ve moral olmak için geldik. Uçuş öncesi 'iyi uçuşlar papatyam' derdi. Bir arkadaşımız da 'Şimdi Cafer amca ektiği papatyaları topluyor' demişti" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule