MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'SLOT ADALETİ' ÇAĞRISI
Havacılık Haberleri
15 Haziran 2023 Perşembe 13:51

'SLOT ADALETİ' ÇAĞRISI

Havayolu Birlikleri, Slot Düzenlemelerinin Küresel Uyumunun sağlanması için hükümetlere çağrıda bulundu

Dünyanın dört bir yanından havayolu dernekleri, Dünya Çapında Havaalanı Slot Yönergeleri (WASG) kapsamında slotların tutarlı, adil ve şeffaf bir şekilde tahsis edilmesini için hükümetlere çağrıda bulunarak, slot düzenlemelerinin küresel uyumluluğunun sağlanmasını istediler.

Slot (Slot, koordine edilen bir havalimanında belirli bir gün ve saatte iniş veya kalkış amacıyla havalimanı alt yapısının tamamını kullanmak üzere ilgili sivil havacılık otoritesi tarafından havayolu şirketlerine verilen izin) düzenlemelerinin küresel uyumluluğu için Afrika Havayolları Birliği (AFRAA), Amerika Havayolları (A4A), Avrupa Havayolları Uluslararası Temsilciliği (AIRE), Arap Hava Taşıyıcıları Organizasyonu (AACO), Asya-Pasifik Havayolları Birliği (AAPA), Avrupa Ekspres Birliği ortak bir bildiri yayınladı.

Avrupa Bölgeleri Havayolu Birliği (ERAA), Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Latin Amerika ve Karayip Hava Taşımacılığı Birliği (ALTA), slot yönetimi uygulamasında yıllardır istikrar ve tutarlılık sağlayan WASG'nin (Dünya Çapında Havaalanı Slot Yönergeleri) faydalarına dikkat çekiyor.

Dünya çapında slot kontrollü havalimanlarının sayısı istikrarlı bir şekilde artarken, hükümetlerin slot düzenlemelerinin WASG ile uyumlu olması hayati önem taşıyor.

Dernekler ayrıca, WASG'ye dahil olmayı veya mevcut slot düzenlemelerini yenilemeyi planlayan hükümetlerin, havayolları, havaalanları ve slot koordinatörlerinden oluşan slot uzmanlarından oluşan bir organ olan Worldwide Airport Slot Board ile çalışmaları gerektiğine dikkat çekti.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, "Hükümetler, daha iyi hava bağlantısı, verimlilik ve tüketici seçiminden yararlanmak için slot kurallarını bu küresel standartla uyumlu hale getirmelidir" dedi.

Derneklerin hazırladığı bildiri, İrlanda'nın Dublin kentinde düzenlenen 152. Slot Konferansında yayınlandı. Slot Konferansı, 200'den fazla slot koordineli havalimanının ve 215 ayrı havayolunun temsilcilerinden oluşan binden fazla delegenin katılımıyla gerçekleşti.

Bir sonraki konferansın 14-17 Kasım 2023 tarihlerinde Dubai'de yapılacağı açıklandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule