MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KARGO TAŞIMACILIĞINDA YENİLİK
Havacılık Haberleri
15 Haziran 2023 Perşembe 11:27

KARGO TAŞIMACILIĞINDA YENİLİK

Flying Whales adlı Fransız şirketi, hava kargoda devrim niteliğinde bir proje geliştiriyor

Flying Whales (Uçan Balinalar) adlı Fransız şirketi, hava kargo taşımacılığında geleceğe yönelik önemli bir proje geliştiriyor. Projeye göre dev zeplinlerle ulaşılması zor izole alanlara ağır yük taşınması amaçlanıyor. Bir zeplinin taşıyacağı yük miktarı ise 60 ton olarak belirtiliyor.

Zeplin, geçmişte ABD ile Avrupa arasında yük taşımak için kullanılmıştı. Ancak 6 Mayıs 1937'de New Jersey'de bir zeplinin alev almasıyla 36 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facianın ardından zeplinlerin kullanımı terk edilmişti.

Bir zeplin, kumaş kaplamalı dahili hafif alüminyum metal çerçeveye sahip… Havadan hafif olması ve uçabilmesi için helyumla dolduruluyor. Eskiden hidrojen kullanılıyordu ancak 1937 yılında yaşanan faciadan sonra çok yanıcı olduğu için hidrojen yerine helyum tercih edildi.

Fransız şirketi Flying Whales’in geliştirdiği LCA60T’in, kargo yüklerken ve boşaltırken süresiz olarak havada asılı kalma yeteneği devrim niteliğinde sayılıyor.

LCA60T, inmek için bir alana ihtiyaç duymuyor, çevreye olumsuz etkisi çok düşük ve ulaşılması zor alanlardan ağır nesnelerin noktadan noktaya taşınması için ideal görülüyor.

Fransız Ulusal Orman Ofisi, yol erişimi olmayan alanlardan tomrukları taşımak için projeye ilk katılan kurum oldu. Daha sonra Thales, Safran ve Honeywell gibi şirketlerinde aralarında bulunduğu 50'den fazla şirket daha dahil oldu.

Flying Whales, hava kargo taşıma zeplinleri dört ana alanda ideal çözüm oluyor:

-Sanayi ve lojistik

-İnsani yardım

-Ormancılık

-Güç üretimi

Kaynak: Mark Finlay - SimpleFlying

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule