MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'AN-124 SORUNU' ÇÖZÜLEMİYOR
Dünyadan
22 Ağustos 2023 Salı 11:19

'AN-124 SORUNU' ÇÖZÜLEMİYOR

Rusya merkezli kargo taşıyıcı Volga-Dnepr Havayolları, Kanada Hükümeti tarafından el konulan Antonov An-124 uçağının geri alınması için mücadele veriyor

Rusya merkezli hava kargo şirketi Volga-Dnepr Havayolları, Kanada Hükümeti tarafından el konulan Antonov An-124 uçağının geri alabilmek için yasal işlem başlattı.

RA-82078 olarak kayıtlı uçak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden üç gün sonra, 27 Şubat 2022'de Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı'na inmişti. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle uçak, o tarihten bu yana Kanada'dan ayrılamıyor.

Volga-Dnepr Havayolları'nın, yaptığı açıklamada "Kanada Hükümeti tarafından el konulan uçağımızın, Çin'den gelen 60 bin 900 kilo Covid-19 test kiti taşıyarak insani bir uçuş gerçekleştirdiği unutulmasın" denildi ve uçağın Kanada hava sahasını terk etmesinin engellendiği belirtildi.

Volga-Dnepr Havayolları,  "An-124-100 kargo uçağına yasa dışı el konulmasıyla bağlantılı olarak; şirket ile Kanada arasında bir anlaşmazlığın varlığını, resmi bildirimle Kanada'ya iletti.

Hava kargo şirketi, her iki tarafın da "anlaşmazlığı" altı ay içinde çözememesi durumunda "resmi olarak tahkime gideceğini" açıkladı. 

Ukrayna'ya teslim edilecek mi?

Öte yandan Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, Nisan 2023'te Kanadalı mevkidaşı Justin Trudeau ile uçağın Ukrayna'ya devredilmesi konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule