MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'DEN ONAY ÇIKTI
Dünyadan
18 Ağustos 2023 Cuma 23:58

ABD'DEN ONAY ÇIKTI

ABD, Ukrayna için F-16 eğitiminin başlamasına izin sağlayan son onayı verdi

ABD, Ukraynalı pilotların uzun zamandır beklenen savaş uçakları üzerinde eğitime başlamasına izin veren F-16 eğitim malzemelerinin (talimat kılavuzları ve uçuş simülatörleri v.b) Danimarka'ya transferini resmen onayladı.

Ayrıca pilotların eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte, uçakların da savaş bölgelerine gönderilmesi için gerekli tüm transfer taleplerinin onaylanmasını "hızlandırma" konusunda güvence verildi.

Ukrayna, ABD'ye eğitim için hazır oldukları belirtilen 32 pilottan oluşan bir liste göndermişti, ancak bu pilotlardan sadece sekizinin, kursu tamamlamak için yeterli İngilizce düzeyine sahip olduğu öne sürüldü. Diğer 24 pilotun, eğitime başlamadan önce İngilizce eğitim programından geçmesi gerekiyor.

Bu arada, ismi açıklanmayan bir ABD'li yetkiliye göre, Danimarka ve Hollanda, pilotlar eğitildikten sonra uçakları Ukrayna'ya transfer etme taleplerini hızla onaylayacağına dair ABD'den güvence istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne göre, Dışişleri Bakanı Antony Blinken bu hafta başında Danimarkalı ve Hollandalı mevkidaşlarına bu güvenceleri sağlayan mektuplar gönderdi.

F-16 pilotları yetiştirmek için 11 ülkeden oluşan bir koalisyona liderlik eden Danimarka ve Hollanda, savaş bölgelerine jet göndereceklerini hâlâ resmi olarak açıklamadı. Ancak Blinken'den gelen mektup, talep geldiğinde, Washington'un bunu onaylamak için hızla harekete geçeceğinin sinyallerini veriyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "ABD, Ukrayna'ya mümkün olan en kısa sürede F-16 pilot eğitimi konusunda Avrupalı ortaklarımızla aktif görüşmelerde bulunuyor" dedi.

Kaynak: politico.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule