MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİR PİLOT DAHA UÇAKTA ÖLDÜ
Dünyadan
18 Ağustos 2023 Cuma 14:00

BİR PİLOT DAHA UÇAKTA ÖLDÜ

Qatar Airways'in 51 yaşındaki deneyimli bir pilotu, görev harici uçuş sırasında aniden fenalaşarak hayatını kaybetti

Qatar Airways'in Yeni Delhi'den Doha'ya giden Airbus A350 uçağında görev harici bulunan bir pilot aniden fenalaştı. Uçağın pilotları bunun üzerine uçağı acil iniş için Dubai'ye yönlendirdiler. Ancak daha önce Alliance Air ve SpiceJet'te görev yapan 51 yaşındaki kıdemli pilot uçakta hayatını kaybetti.

2022 yılından beri Qatar Airways'te Boeing 777 filosunda görev yapan ve sağlığına çok dikkat etmesiyle bilinen pilotun ani kalp durması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Miami’den Şili Santiago’ya giden LATAM Airlines pilotu da, uçakta fenalaşarak hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Muzaffer Çetingüç
 19 Ağustos 2023 Cumartesi 23:52
Uçuşta pilotların tıbbi inkapasitasyonu çok önemli bir konu; Ölüm olayları tabii ki çok daha önemli. Bunu yıllardın söylüyoruz; Pilotlar Derneği'ni, havayolu şirket temsilcilerini de davet ettiğimiz çalıştay ve kongrelerde olgu raporlarını ve istatistikleri sunuyoruz. Ama bunları önemsizleştirmeye çalışan tepkilerle karşılaşıyoruz... Tam tersine çok önemli gören pilot arkadaşlarımız da var, onları tenzih ederiz. Bütün mesele, uçuş hekimlerinin tıbbi ve psikiyatrik muayeneleri olması gerektiği kadar sıkı tutması karşısında, lisans kaybı endişesi taşıyan bazı arkadaşların tolerans beklemeleridir... Uçuş ekiplerinin sağlığı ve onların taşıdığı yolcuların emniyeti her şeyden daha önemlidir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule