MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAV HİSSE GERİ ALIMINA BAŞLIYOR
Türkiye'den
12 Mart 2020 Perşembe 21:16

TAV HİSSE GERİ ALIMINA BAŞLIYOR

TAV Havalimanları, koronavirüs salgını nedeniyle piyasalarda yaşanan ani değişiklerin etkisini azaltmak amacıyla hisse geri alımı gerçekleştirecek

TAV Havalimanları, koronavirüs salgını nedeniyle piyasalarda yaşanan ani değişiklerin etkisini azaltmak amacıyla hisse geri alımı gerçekleştirecek.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi seviyesine çıkarttığı koronavirüs salgını ve buna bağlı alınan önlemler nedeniyle, tüm dünyada işlettiğimiz havalimanlarında yolcu trafiğinde bir düşüş yaşanıyor. Turizm açısından düşük sezonda olmamızdan dolayı, yolcu trafiğindeki bu düşüşün şu ana kadar finansal performansımız üzerindeki etkisi kısıtlı oldu. Bununla birlikte, salgının küresel ölçekte turizm ve havacılık sektörünü ciddi şekilde etkilemesi nedeniyle hisse fiyatımızda düşüş yaşanmaktadır. Hissemizin ve şirketimizin arkasında olduğumuzu göstermek için Yönetim Kurulumuzda 200 milyon TL’ye kadar hisse geri alımı yapmaya karar verdik. Ülkemizde ve tüm dünyada alınan önlemlerle salgının önümüzdeki haftalarda kontrol altına alınacağına ve geçmiş örneklerden de bildiğimiz üzere, havacılık sektöründe hızlı bir toparlanma yaşayacağımıza inanıyoruz” dedi.

TAV Havalimanları bu yılın ilk iki ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 düşüşle 8,5 milyon yolcuya hizmet verdi. Aynı dönemde TAV’ın hizmet verdiği dış hat yolcusu yüzde 13 artarken iç hat yolcu trafiğinde yüzde 13 düşüş gerçekleşti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule