MENÜ
İstanbul 12/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI
Türkiye'den
11 Mart 2020 Çarşamba 00:58

KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce yaptığı açıklamayla Türkiye'de bir Türk vatandaşı hastanın koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve virsün Türkiye sınırlarından girdiğini duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce yaptığı açıklamayla Türkiye'de bir Türk vatandaşı hastanın koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve virsün Türkiye sınırlarından girdiğini duyurdu.

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle:

Türkiye olarak süreçte büyük bir başarı gösterdik. Avrupa ülkeleri bizim aldığımız tedbirleri almadılar. Bizim direncimiz hiç azalmadı katbekat arttı. Direnç hangi şekilde olursa olsun bazı sonuçları engellemek maalesef mümkün değil. Bu saate kadar gösterdiğimiz mücadeleyi şeffaf bir şekilde aktardık. Üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün korona virüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Hasta erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireyleri şüpheli kabul edilerek gözetim altındadır. Hasta mahremiyeti açısından detaylı bilgilerin paylaşılması mümkün değildir. Ülkemiz süreç boyunca bu işe hazırdır. Sağlık personeli ve hastane hazırlıkları bitirilmişti. Yurtdışına zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Koronavirüsten korunma kurallarına uyalım. 14 gün kuralına uyalım. Yurtdışına çıkan yurttaşlarımızın dönüşte 14 gün kendilerini izole etmelerini istiyoruz. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarının, bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi olarak kabul edilmelidir. Devletimiz tüm birimleriyle mücadelesini planladı. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemektedir Bu durum, virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda bir düzene sokmaktır. Risk somut, tedbirler basıttir.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule