MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ZEHİRLEME GİRİŞİMİ ENGELLENDİ
Dünyadan
27 Ekim 2023 Cuma 08:30

ZEHİRLEME GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Rusya'da yaşayan Ukraynalı bir kişinin, çok sayıda Rus askeri pilotunu zehirli pasta ve viskiyle öldürmeye çalıştığı bildirildi

Rusya'nın Krasnodar bölgesindeki Armavir Yüksek Askeri Havacılık Okulu'nda, mezuniyetlerinin 20. yıldönümünü kutlamak üzere biraraya gelen 77 askeri pilot, filmlere konu olacak bir zehirleme girişiminden son anda kurtuldu. Olayın ardında Ukrayna İstihbarat Servisi'nin (GUR) olduğu iddia edildi.

Mezuniyetin 20. yıldönümünü kutlayan pilotların partisi sürerken, okula gelen bir kargo görevlisi, 20 kilogramlık devasa bir pasta ve birkaç kasa Jameson İrlanda Viskisi getirdi. Görevli teslimatı yaparken hediyelerin, Rus pilotların hayranları tarafından gönderildiğini söyledi. 

Hediye pilotları sevindirdi ancak servis edilmeden önce teslim alan güvenlikten sorumlu askerler, hemen göndericinin kimliğini araştırmaya başladı.

Kamera görüntülerinden teslimatı yapan kişinin 32 yaşında bir Rusya vatandaşı ve aslen Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Melitopol bölgesinden olduğu tespit etti. Kayıtlara göre 2017 yılından beri Rusya'da yaşıyordu.

Hemen operasyon düzenleyen güvenlik görevlileri, şüpheliyi Moskova'ya gitmeye çalışırken Stavropol Havalimanı'nda (STW) gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonucunda şüpheli, zehirli pasta ve viskileri teslim ettiğini itiraf etti.

Armavir Askeri Havacılık Okulu yetkilileri, havacılık okulunun amblemiyle süslenmiş zehirli pastayı yapan fırıncıların aranmakta olduğunu açıkladı. Öte yandan pasta ve viskideki zehrin içeriğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule