MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAKLARDA 'DRONE' ÖNLEMİ
Dünyadan
13 Eylül 2023 Çarşamba 08:34

UÇAKLARDA 'DRONE' ÖNLEMİ

Rusya, uçaklarını drone saldırılarından korumaya yönelik çözümleri test ediyor

Moskova'nın yaklaşık 400 kilometre güneydoğusundaki Saratov Oblastı'ndaki Engels-2 hava üssünün son uydu görüntüleri, Rusya'nın taktik havacılığını Ukrayna insansız hava araçlarına karşı korumak için yeni teknoloji geliştirdiğini gösteriyor. 

Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ne yakın kaynak olduğu ileri sürülen Fighterbomber Telegram kanalında 10 Eylül 2023'te yayınlanan bir gönderi, Rusya'nın uçaklarını drone saldırılarına karşı korumak için geliştirilen bir yöntemi ortaya çıkardı.  

Fotoğrafta emekli bir Su-27 Flanker'ın, tel örgüyle kaplı metal bir çerçeveden yapılmış hafif bir hangar olan yeni drone karşıtı koruma sistemini test etmek için kullanıldığı görülüyor. 

Fighterbomber'ın mesajında, saldırılara karşı geliştirilen önlemlerin, neredeyse tüm taktik uçaklarda ve bazı helikopter türlerinde kullanılmasına olanak tanıdığı belirtildi. 

Rus medya kuruluşu Vyorstka'ya göre , Rusya-Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022'den bu yana, Ukrayna gizli servisleri ve silahlı kuvvetleri, Rusya'nın geçici olarak işgal ettiği Kırım ve Belarus bölgelerindeki hava üslerine düzenlenen saldırılarda en az 24 uçağı imha etti veya hasar verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule