MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAK RÜZGARINDAN ELEKTRİK
Dünyadan
10 Eylül 2023 Pazar 20:28

UÇAK RÜZGARINDAN ELEKTRİK

Dallas Love Field Havalimanı, jetlerin ürettiği rüzgardan elektrikli arabaları şarj etmek için gerekli elektriği üretiyor

ABD’nin Teksas eyaletinde Dallas Love Field Havalimanı, jetlerin ürettiği rüzgardan elektrikli arabaları şarj etmek için gerekli elektriği üretiyor. Havalimanı yönetimi, elektrik üretme konusunda bir deneme programının parçası olarak Teksas merkezli bir firma olan Jetwind ile işbirliği yapıyor.

JetWind'in Enerji Yakalama Pod (ECP) sistemi, kalkış için sıraya giren jetlerden gelen rüzgarı yakalıyor ve bunu sürdürülebilir, çevre dostu enerjiye dönüştürüyor. Patentli sistem, yüksek hızlı rüzgarlara dayanacak ve çok çeşitli senaryolarda amaçlandığı gibi performans gösterecek şekilde Southern Methodist Üniversitesi ve Clarkson Üniversitesi'nden öğrenciler ve araştırmacılarla ortaklaşa geliştirildi.

Türbin, tamamen şarj edildiğinde, bir elektrikli arabaya güç verebilecek bir akü paketine bağlı bulunuyor.

Bu yeni teknolojinin Dallas Love Field Havalimanı’nda kullanılmasından memnuniyet duyduğunu belirten JetWind Power Corporation'ın Kurucusu Dr. TO Souryal, “Bu sürdürülebilir teknoloji, sadece havacılığı değil, ulaşım ve enerji endüstrilerini de dönüştürecek. Bu süreç boyunca Dallas Love Field'ın ileriyi düşünen ekibiyle çalışmak benim için bir zevkti. Bir havaalanında basit bir konsept olarak başlayan sistemin, işletmeler ve son kullanıcılar için yenilenebilir enerji alanında ezber bozan bir ürüne dönüştüğünü görmek beni heyecanlandırıyor” dedi.

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule