MENÜ
İstanbul 17/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY'NİN BÜYÜK ŞANSSIZLIĞI
Havacılık Haberleri
20 Nisan 2010 Salı 15:39

THY'NİN BÜYÜK ŞANSSIZLIĞI

Son dönemde yaptığı ataklarla adını dünya havacılık sektöründe giderek daha fazla duyuran THY’nin reklam konusundaki şanssızlığı bitmek bilmiyor. THY Kevin Costner’dan sonra hangi şansızlığı yaşadı?

THY, dünyanın en gözde futbol takımı olan Barcelona'nın ulaştırma sponsorları arasında yer alıyor. Bu yılın başında imzalanan anlaşma ile Barcelona'yı deplasmanlara götürmeye başlayan THY, son olarak da Barcelona'yı reklamlarında kullanmaya başladı. Messi başta olmak üzere İbrahimovic, Xavi, İniesta, ve Puyol’un da içinde olduğu tam kadro reklam filmi, 15 Nisan itibariyle 70 ülkede gösterilmeye başlandı.

 

BARCELONA UÇAKLA DEĞİL OTOBÜSLE GİTTİ

THY, reklamların dünya medyasında gösterilmesinin ardından Barcelona'yı ilk olarak Şampiyonlar Ligi'nde bugün İtalya'da Inter ile oynayacağı karşılaşma için Milano'ya götürecekti. Ancak yaşanan kül bulutu faciası THY ile Barcelona'nın yollarını ayırdı.

UEFA'nın karşılaşmayı ertelememesi üzerine Barcelona yaklaşık 1000 km'lik uzun bir yolculuk sonrası İtalya'ya otobüsle gitmek zorunda kaldı. Geceyi Fransa'da geçiren kafile, bu sabah Milano'ya ulaştı.

 

KÜL'ÜN ZARARI BÜYÜK

İzlanda’daki yanardağın faaliyete geçmesinden sonra uçak seferlerindeki iptaller THY'yi de olumsuz etkiledi. THY, 15-19 Nisan arasındaki 5 günde Avrupa seferlerinin yüzde 57'sine yakınını iptal etti. Bu dönemde THY'nin gelir kaybı da 6.5 milyon euro olarak gerçekleşti.

Ertelenen seferlerden 67 bin kişi etkilendi.

 

KEVİN COSTNER'LI REKLAMIN ARDINDAN DA UÇAK DÜŞMÜŞTÜ

THY'nin marka bilinirliğini artırmak için Kevin Costner'la anlaşıp reklamlarının dönmeye başlamasının hemen ardından da Amstredam'da feci bir kaza meydana gelmişti. Geçen yıl şubat ayında, İstanbul-Amsterdam seferini yapan Boeing 737-800 tipi ’Tekirdağ’ uçağı, Schiphol Havaalanı’na 1500 metre kala tarlaya düşmüş ve üçe bölünen uçakta 3 pilot ile 6 yolcu can vermişti.

Hurriyet.com.tr

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule