MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAV SALONLARINDA SANAT
Havacılık Haberleri
13 Haziran 2024 Perşembe 14:20

TAV SALONLARINDA SANAT

TAV İşletme Hizmetleri, TAV Passport ve Primeclass Lounge ile bu yıl da PİLEVNELİ iş birliğiyle Bodrum’da sanat dolu bir yaza hazırlanıyor

Dünyanın 19 ülkesinde 90’a  yakın yolcu salonunda misafirlerini ağırlayan TAV İşletme Hizmetleri, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerdeki lounge deneyimini sanatın ilham veren ve farklı kitleleri buluşturan yaklaşımı ile birleştiriyor.

TAV İşletme Hizmetleri, globalde Primeclass yolcu salonlarında sanata yer vererek Türk sanatçıların ve ayrıca lokal sanatçıların dünya çapında tanıtımına da katkı sağlamayı hedefliyor. Bu vizyon doğrultusunda geçtiğimiz yıl Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerinden PİLEVNELİ ile Milas-Bodrum Havalimanı’ndaki Primeclass Lounge’da hayata geçirilen özel iş birliği, bu yıl da devam ediyor. İşbirliği kapsamında, PİLEVNELİ sanatçılarından Mehmet & Kazım Akal’ın Bodrum Primeclass Lounge için özel olarak hazırladıkları enstalasyonun yanı sıra, TAV Passport sponsorluğunda sanatçıların PİLEVNELİ Yalıkavak'taki orijinal duvar resmi de yaz boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sanatçıların PİLEVNELİ Yalıkavak’ta gerçekleştirilecek "Sanatçı Konuşması" ve sergi turu etkinlikleri de bu iş birliği kapsamında Temmuz ayı boyunca düzenlenecek.

Dünyanın 19 ülkesinde 90’a yakın yolcu salonu bulunan TAV İşletme Hizmetleri, deneyim kürasyonu odaklı hizmet yaklaşımını; sanat, gastronomi, eğlence ve sürdürülebilirlik temaları ile zenginleştirerek misafirlerinin seyahat deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Faaliyet gösterdiği tüm ülkelerdeki lounge deneyimini sanatın ilham veren ve farklı kitleleri buluşturan yaklaşımı ile birleştiren TAV İşletme Hizmetleri, globalde Primeclass yolcu salonlarında sanata yer vererek Türk ve lokal sanatçıların dünya çapında tanıtımına da katkı sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda, TAV Passport üyelik programı sponsorluğunda geçen yıl Türkiye’nin önde gelen sanat galerileri arasında yer alan PİLEVNELİ ile başlattığı iş birliğini bu yıl da sürdürerek misafirlerini sanat ile buluşturuyor. Bu yılki program kapsamında, Milas Bodrum Havalimanı’nda yer alan Primeclass Lounge, PİLEVNELİ’nin değerli sanatçılarından Mehmet & Kazım ikilisinin alana özel tasarladıkları enstalasyon ile sezon boyunca sanatseverleri ağırlayacak. TAV Passport, bu iş birliği ile ayrıca Mehmet & Kazım'ın PİLEVNELİ Yalıkavak'taki orijinal duvar resmininin de sponsorluğunu üstleniyor.

Geçtiğimiz yaz sezonunda olduğu gibi, PİLEVNELİ Yalıkavak’ta gerçekleştirilecek olan ve Sanatçı Konuşması ile sergi turları bu yıl da TAV Passport sponsorluğu kapsamında gerçekleşecek. Sanatseverler, Temmuz ayı boyunca düzenlenecek sergi turlarına katılarak rehberler eşliğinde galeriyi gezme imkanına sahip olacaklar.

TAV İşletme Hizmetleri Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CSMO) Aylin Alpay, ikinci kez hayata geçen bu iş birliğine dair; “TAV İşletme Hizmetleri olarak uçtan uca farklılaştırılmış ve kişiselleştirilmiş seyahat deneyimini faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sanatın ilham veren ve kitleleri birleştiren gücü ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, bu yaz da PİLEVNELİ iş birliği ile Bodrum Primeclass Lounge’umuzu sanatla taçlandırıyoruz. TAV Passport üyelik programımız ile ayrıca değerli sanatçılar Mehmet & Kazım'ın PİLEVNELİ Yalıkavak'taki orjinal duvar resminin de sponsorluğunu üstleniyoruz ve üyelerimize Sanatçı Konuşması ve özel sergi turları sunuyoruz. Primeclass Lounge’larımızı globalde belli dönemlerde birer sanat galerisine dönüştürerek misafirlerimize ilham verici, farklı bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Türk ve lokal sanatçıların dünya çapında tanınırlığını artırmaya katkı sağlamayı da hedeflediğimiz bu çalışmalarımızı, sanat alanının önde gelen prestijli kurumları ile birlikte kurgulamaya önem veriyoruz. Bu çerçevede PİLEVNELİ ile bu yıl daha da geliştirerek sürdürdüğümüz özel iş birliğimizden büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Pilevneli Galeri Kurucu Direktörü Murat Pilevneli ise “Mekandaki enstalasyon, Bodrum Primeclass Lounge alanına eklenerek mekana derinlik ve estetik bir boyut kazandırıyor. Havalimanı bir geçiş noktası... Binlerce insanın geçtiği bu alanda sanatın, lounge misafirleri için rahatlatıcı ve ilham verici bir ortam oluşturmasını hedefliyoruz. Sanatı sadece dekoratif bir unsur olmaktan çıkarıp yaşam alanının ta kendisine dönüştürmek, insanları sanatla daha derin bir bağ kurmaya teşvik ediyor. Bu projede sanatseverlere, sanatı galeri duvarlarında izlemenin ötesinde, günlük hayatlarının içinde buluşturup deneyimleyebilecekleri bir alan sunuyoruz ve sanatı yaşamalarına olanak tanıyoruz. Bu tür alanlar, insanlar arasında bağ kurmayı teşvik eder ve sohbetleri zenginleştirirken mekanın atmosferini de davetkar hale getirir” diye konuştu.

Mehmet & Kazım’ın eserleri yaz boyu Bodrum Primeclass Lounge’da

PİLEVNELİ ile ikinci kez hayata geçirilen iş birliği ile TAV Passport üyelerine özel bir sanat deneyimi sunmaya başlayan TAV İşletme Hizmetleri, PİLEVNELİ sanatçıları Mehmet & Kazım’ın eserlerini ve mekana özel düzenlemesini sezon boyunca Bodrum Primeclass Lounge’da ziyaretçileriyle buluşturacak. 

Eserlerinde stereotipleri ve propaganda stratejilerini konu alan Akal kuzenler, büyük şehirlerde günlük yaşamı gözlemleyerek sanata yansıtıyorlar. Kuralsız bir resim anlayışıyla şekillendirdikleri çalışmalarını, kırmızı beyaz tonlarını kullandıkları eğlenceli yaklaşım ile sanatseverlerle buluşturan ikili, geleneksel sınıflandırmalara ve sınırlamalara mizahi, sevecen ve insan canlısı bir üslupla karşı çıkıyorlar. 

Mehmet & Kazım’ın; muzip figürler, ironik semboller ve eylemlerden oluşan çalışmaları, yaz sezonu boyunca Bodrum Primeclass Lounge’da ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. 

TAV Passport, Mehmet&Kazım'ın PİLEVNELİ Yalıkavak'taki orjinal duvar resmininin de sponsorluğunu üstleniyor

Mehmet & Kazım’ın mekandaki duvar resminde karakteristik Edding çizimleri etkileyici bir şekilde büyütülüyor ve metropolleri 50 yıla aşkın süredir şekillendiren bir grafiti türü olan “throw-up”ları anımsatıyor. Francisco Goya'nın "Pinturas Negras"ından, 1950'lerin soyut ekspresyonistlerinden, Paul Klee'nin "Geschwister" tablosundan, Pierre Soulages’in eserlerinden ve Brooklyn, Bushwick’teki modern sahnelerden ilham alan Mehmet & Kazım’ın, kentsel yaşamı ve duyguları yakalayan benzersiz görsel dilleri Yalıkavak’ta sanatseverlerle buluşuyor. Tüm ikonografilerini New York sokaklarının çeşitli sembolleri ve izlenimleriyle oluşturan ikili, bu kez kırmızı olarak tasarladıkları duvar kağıtları ve baskıları ile New York'un canlı sokak dilini Bodrum'a taşıyor.

Mehmet & Kazım, “Sanatçı Konuşması’” ile sanatseverler ile buluşacak

TAV Passport, Temmuz ayı boyunca Pilevneli Yalıkavak’ta gerçekleştirilecek olan sergi turlarının ve “Mehmet & Kazım” ikilisinin konuşmacı olarak yer alacağı Sanatçı Konuşması’nın da sponsorluğunu üstleniyor. Eserlerinde yarattıkları kırmızı beyaz bir dünyanın yanı sıra, kentsel dünyayı 50 yıldan fazla bir süredir şekillendiren siyah yazı karakterlerine yer veren Mehmet & Kazım, kendilerine has sanat anlayışını Temmuz ayında gerçekleşecek Sanatçı Konuşması’nda sanatseverlere aktaracak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule