MENÜ
İstanbul 21/26
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TARHANKULE'NİN SUÇ İHBARI
Havacılık Haberleri
11 Haziran 2008 Çarşamba 17:16

TARHANKULE'NİN SUÇ İHBARI

Tarhankule A.Ş Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve eski genel müdür yardımcısı Oktay Erdağı hakkında suç ihbarında bulundu.

Dün Vatan Gazetesinde yer alan ; 30.11.2007 günü İsparta’da meydana gelen ve 57 kişinin öldüğü uçak kazasından 28 gün önce Wold Focus havayollarında denetim yapıldığı ve 60 ayrı konuda uygunsuzluk tespit edildiği, verilen süreye rağmen uygunsuzlukların giderilmediği, yeniden yapılan denetimde 10 ayrı uygunsuzluk daha tespit edilmesine ve SHGM Denetçileri tarafından uçuş ruhsatının iptal edilmesinin önerilmesine rağmen, uçuşların iptal edilmediği yönündeki haberler ve gazeteci Uğur Dündar tarafından çok önemli belgelerin açıklanması üzerine; Tarhankule Havayolları tarafından SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru ve Oktay Erdağı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç ihbarı yapıldı.

10.06.2008 günü Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtası ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat eden TarhanKule Havayolları A.Ş. vekili Av. Onur Güntürkün, görevlerini kötüye kullandıkları, görevlerini ihmal ettikleri sebebiyle SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru ve  kaza sırasında Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Oktay Erdağı aleyhinde suç ihbarında bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Tarhankule Hava Yolları vekili Av.Onur Güntürkün, SHGM hakkında hemen her gün yayınlanan çeşitli iddialara ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılıklarının resen soruşturma açması gerektiğini,  haberde yer alan iddiaların çok ciddi olduğunu, olayın Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenmesi ve sorumluların bulunması için ihbarda bulunduklarını, yapılan denetimlerin niceliklerinin değil niteliklerinin önemli olduğunu, denetimlerde  tespit edilen uygunsuzlukların objektif olarak değerlendirilip gereğinin yapılmadığını düşündüklerini, Isparta kaza raporunun hala hazırlanamadığını, ölen yolcu yakınlarının tazminatlarının ödenip ödenmediği konusunda hala doyurucu bir açıklama yapılmadığını  belirtti. 

SHGM yetkilileri hakkında açıldığı bildirilen idari soruşturmaların sonuçları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Av.Onur Güntürkün, İsparta uçak kazasının kara kutularının bozuk olduğu, uçağın parçalarının çalındığı ve piyasada satılmak istendiği, yolcuların para ve eşyalarının kaybolduğu, uçağın mali mesuliyet sigortalarının usulüne uygun olmadığı, hatta çok önemli yolcuların bulunduğu uçağın düşürüldüğü hakkındaki pek çok iddialarla ilgili soruşturmaların bir an önce tamamlanması ve açıklama yapılması gerektiğini ifade etti.

Av.Onur Güntürkün, konunun uçuş güvenliği açısından çok önemli olduğunu, World Focus havayolu firmasının yaşadığı kazanın hiçbir havayolu tarafından yaşanmaması için Havayolu firmalarının sessiz kalmamaları gerektiğini, Türk Sivil Havacılığının gelişimi ve uçuş emniyeti adına, havacılık sektöründe çalışan her ilgilinin gördükleri usulsüzlükleri, yolsuzlukları, yasaya ve yönetmeliklere  aykırılıkları idari ve adli makamlara ihbar etmelerinin gerektiğini, TarhanKule Havayolu yetkililerinin SHGM nin faaliyetlerini  dikkatle takip ettiklerini, kim olursa olsun, mevzuata aykırı davranan, uçuş güvenliğini tehlikeye sokan  sorumluların cezalandırılması için idari ve adli girişimde bulunulacağını bildirdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 onur
 15 Haziran 2008 Pazar 
onur bey yazdıklarınızı yakından tahip ediyor çoğu zamanda hşslerimize tercunam oluyorsunuuz. sizi kutluyorum. saça sapan yazı yazanlara aldırmayacağınızıda biliyorum. Şunu söylemeden geçemicem sivil havacılık da havacılığı havacılar yapmıyor, şayet havacılar görevlerinin başından uzaklaştırılmasalar idi böyle olmazdı.. havacılık emek ister yürek ister eğitim ister tecrübe ister..konusunda uzman bir çok kişi SHGM den uzaklaştırıldı, tecrübesiz kişiler görev başında.. neden acaba.. uzmallarala neden çalışmak istemediler.. çünki uzmanlar yanlış yapılmasına izin vermiyecekti belkide..bu yaşananlar yaşanmıyacaktı.....
 d.u
 13 Haziran 2008 Cuma 
senin gibi donkişot geçinen hainlere karşı her zaman ONURlu davranan birileri çıkacaktır.
 onurlu insan olmak
 13 Haziran 2008 Cuma 
onur bey; sizi onurlu bir insan davranışı gösterdiğinizden dolayı kutluyorum. Keşke herkes biraz daha onurlu davranabilse etrafımızda yanlış yapanlar gereken dersi alırlar ve DONKİŞOT luk yapmazlar. Donkişot delilik temeline dayanan davranış özellikleri gösteren bir kişilik gibi görülsede ASLINDA haçlı seferlerine katılıp Türklerle savaşmıştır, bilmeyenlerin bilgisine.
 Don Kisot diyene
 12 Haziran 2008 Perşembe 
Bilader ne yorum yazmışsın öyle, ayağına kurşun sıkma, olmadı senmi sıkacan adamın ayağına? Herkes sussun bi siz ve sizin gibilerin nemaları akmaya devam etsin dimi? Ne sustum susturuldum millet mensubusunuz anlamak mümkün değil!
 DONKİŞOT
 11 Haziran 2008 Çarşamba 
Onur bey kardeşim, THY AO'dan işten kovulmak dünyanın sonu değil ki ancak, senin son dönemdeki tutum ve davranışlarından bu konunun seni çok etkilediği ve ruhi sorunlar yaşadığını anlıyorum. Kendini donkişot sanıp yel değirmenlerine saldırmaya başladın.zaten petrolün varili 140 dolara çıktı olmayan yel değirmenlerimizide sen yok etme. TT'nin hukuk müşaviri ne zamandan beri dünya sivil havacılığının kurtarıcısı oldu anlayamadım ama bu çalıştığın siteden ve son işin olan TT'nin hukuk müşavirliğinden kovulmana sayılı günler var diğe düşünüyorum. sen gel yine de ayağına kurşun sıkma.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule