MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAIMA'DAN AÇIKLAMA
Havacılık Haberleri
21 Şubat 2024 Çarşamba 16:07

TAIMA'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Havacılık Bilgi Yönetimi Derneği TAIMA, DHMİ'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tartışmalarla ilgili açıklama yaptı

Türkiye Havacılık Bilgi Yönetimi Derneği TAIMA, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tartışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

TAIMA'nın açıklaması şöyle:

Son günlerde özellikle DHMİ Camiasını ve Havacılık Sektörünü meşgul eden tartışmalarla ilgili olarak Derneğimiz görüşlerini ortaya koymak zarureti hasıl olmuştur.

Özü, güzide kurumumuz DHMİ’nin yeniden yapılandırılması olan bu tartışmalarda pozisyonumuz niceliğin değil niteliğin, dezenformasyonun değil hakikatin, dar çevrelerin küçük hesap ve çıkarlarının değil Ülkemizin ve Milletimizin çıkarlarının yanı başıdır.

Kurumumuzun yeniden yapılandırılması ile ilgili çalışmalar bugünün konusu olmayıp daha önceki yıllarda da ilgili Bakanlıklar ve Kurum/Kuruluşlarca özellikle Havaalanı İşletmeciliği alanında DHMİ’nin “Denetim ve Gözetim” fonksiyonlarını ön plana çıkartan bir yapılanmaya gidilmesi yönünde çalışmalar yürütülmüş ancak çeşitli sebeplerle bu çalışmalar akamete uğramıştır. Bu çalışmaların ana sebebi,  Sayıştay raporlarında da yer verildiği üzere Eurocontrol teşkilatından elde edilen Hava Seyrüsefer gelirlerinin artırılması ile birlikte rekorlar kıran Havacılık Sektörümüzün ihtiyaçlarını daha üst düzeyde karşılayabilecek dinamik bir yapının oluşturulması gerekliliğidir. Nitekim Cumhurbaşkanlığımız Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Programda (OVP) yer alan Kit Yönetişim Reformu, kurumsal düzenlemeler için 2024 yılı 3. Çeyreğini işaret etmiş; son yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında KİT’lerin dönüşümü ile ilgili bazı detaylara (CEO atanması, profesyonel yönetim kurulu, bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim vb.) yer verilmiştir. Dışarıya baktığımızda ise üyesi bulunduğumuz Eurocontrol teşkilatı üyesi ülkeler arasında DHMİ dışında hem ANSP (Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcı) hem Terminal İşletmeciliği işlevlerini yürüten bir yapı en son Norveç ve Yunanistan’ın da bu işlevleri ayırmasıyla kalmamıştır.

Görüldüğü üzere hem iç hem dış gelişmeler, her geçen gün daha da yıldızı parlayan Türk Havacılığının potansiyelini daha da ileriye taşıyacak, Ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacak, küresel vizyona sahip bir “Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcı” kuruluş ihtiyacını ön plana çıkarmaktadır.

Dinamik ve sürekli gelişen bir sektör olan havacılıkta çeşitli STK’ların statükocu, istemezükçü bir anlayışla reformun, yenilenmenin, değişimin, çağın ve sektörün gerekliliklerinin ve bunu dile getirenlerin karşısında yer alması, mesnetsiz suçlamalarda bulunması kabul edilebilir değildir ve sektörün doğasına aykırıdır.

Bütün bu hususlar ışığında, Hava Seyrüsefer Hizmetlerinin (ANS) doğal parçası ve ana unsurlarından biri olan, her geçen gün daha da komplike bir hal alan ulusal ve uluslararası hava seyrüseferinin güven ve emniyeti için olmazsa olmaz olan havacılık bilgilerini 7/24 sağlayan Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) Camiası ve Türkiye Havacılık Bilgi Yönetimi Derneği (TAIMA) olarak Ülkemiz ve Milletimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığımız ile ilgili Bakanlıklar ve kurum/kuruluşlar tarafından yürütülecek yeniden yapılanma, dönüşüm çalışmalarını desteklediğimizi ve bu konuda Genel Müdürlüğümüze güvendiğimizi beyan eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Türkiye Havacılık Bilgi Yönetimi Derneği (TAIMA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule