MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AIRBUS-TOTALENERGIES İŞBİRLİĞİ
Havacılık Haberleri
21 Şubat 2024 Çarşamba 14:41

AIRBUS-TOTALENERGIES İŞBİRLİĞİ

Airbus ve TotalEnergies, sürdürülebilir havacılık yakıtları için stratejik ortaklığa imza attı

Airbus ve TotalEnergies, sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanımıyla havacılığı karbondan arındırmanın zorluklarına çözüm bulmak için stratejik bir ortaklığa imza attı. 
 
Anlaşma, 2050 yılına kadar havacılığın net karbon nötrlüğüne ulaşma hedefi doğrultusunda, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtlarının (SAF) önemli bir rol oynadığı sektörün CO2 emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. TotalEnergies tarafından sağlanan SAF, fosil yakıt eşdeğerlerine kıyasla yaşam döngüleri boyunca CO2 emisyonlarını yüzde 90'a kadar azaltabiliyor.
 
Ortaklık iki ana alanı kapsayacak:
- Airbus'ın Avrupa'daki ihtiyaçlarının yarısından fazlasının sürdürülebilir havacılık yakıtları TotalEnergies tarafından tedarik edilecek. 
- Mevcut ve gelecekteki uçakların tasarımına uygun yüzde 100 sürdürülebilir yakıtlar geliştirmeyi amaçlayan bir araştırma ve inovasyon programı. Sürdürülebilir havacılık yakıtlarının bileşiminin, CO2 emisyonlarının ve CO2 dışı etkilerin azaltılması üzerindeki etkisi de incelenecek.

Airbus CEO'su Guillaume Faury şöyle konuştu: "2030 yılına kadar havacılıktan kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, sürdürülebilir havacılık yakıtlarının dağıtımını hızlandırmak çok önemlidir. Airbus ve TotalEnergies arasındaki bu ortaklık, havacılık ve uzay üreticilerinin ve büyük enerji üreticilerinin istekliliğini göstermektedir. Tedarikçilerin bu zorluğun üstesinden gelmek için birlikte çalışmaları gerekiyor. Karbondan arındırma hedeflerimizi karşılamaya ve havacılığın gelecekte de toplum için değerli rolünü oynamaya devam etmesini sağlamaya kararlıyız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule