MENÜ
İstanbul 23/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SÜTÇÜ KEÇİLERİN KRALİÇESİ
Türkiye'den
8 Kasım 2008 Cumartesi 16:27

SÜTÇÜ KEÇİLERİN KRALİÇESİ

Yılın 9 ayı boyunca süt veren ‘Saanen’ keçileri Avustralya’dan özel kafeslerle uçakla İstanbul’a getirildi.

Hayvancılık alanında faaliyet gösteren İzmirli bir firma Avustralya’dan ormanlara zarar vermeyen ve süt bakımından daha verimli keçiler ithal etti.

 

“Sütçü keçilerin kraliçesi” olarak bilinen “Saanen” ırkı 30 adet keçi Malezya Havayolları’nın Sydney-Kuala Lumpur-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağıyla uzun bir yolculuğun ardından İstanbul’a getirildi. Özel ahşap kafesler içerisinde Atatürk Havalimanı’nda uçaktan indirilen keçiler, daha sonra İzmir’e götürüldü.

 

Beyaz rengi ve dik kulaklarıyla sütçü keçiler arasında en çok dikkat çeken ve dokuz ay boyunca süt veren ‘Saanen’ keçisinin Türkiye’de yetiştirilmesinin yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Yaklaşık 9 ay boyunca süt verdiği bilinen ‘Saanen’ keçilerinden yılda ortalama 900 kilogram süt elde edildiği ifade edildi. Gruplar halinde yaşamayı sevdiği belirtilen ve sosyal bir ırk olarak nitelendirilen bu keçiler yumuşak huylu, narin görünüşlü, çevik hayvanlar olarak tanınıyor. ‘Saanen’ türü keçilerin süt verimi açısından dünya rekorunun da Avustralya'da olduğu, bu nedenle de “Sütçü keçilerin kraliçesi” olarak adlandırıldığı öğrenildi. 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule