MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SIRBİSTAN'DAN 500 BİN TURİST
Türkiye'den
27 Şubat 2023 Pazartesi 11:21

SIRBİSTAN'DAN 500 BİN TURİST

Türkiye'nin yükselen pazarı olarak gösterilen Sırbistan’dan bu yıl 500 bin turistin gelmesi bekleniyor

Sırbistan'daki Belgrad Turizm Fuarı'na Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile katılan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, 2022 yılında Sırbistan'dan Türkiye'ye 357 bin 750 kişi geldiğini, bu yıl 500 bin kişi beklendiğini belirterek şunları söyledi:

"Büyüme potansiyeli yüksek olan Sırbistan pazarında, pandeminin ardından TGA tarafından çok yoğun reklam çalışmaları ve ağırlamalar gerçekleştirildi. Bu tanıtım faaliyetlerinin sonucunda büyüyen talebin istenen hızda koltuklara yansımamasının önündeki en büyük engel Sırbistan'dan charter uçuşlarının Air Serbia tarafından gerçekleştirilmesi ve Air Serbia'nın, tur operatörlerinin uçak artırma taleplerine aynı hızda yeti?ememesi. Bunun yanında Türk Hava Yolları'nın Belgrad ve İstanbul arasında her gün 3 uçuşu bulunuyor ve Anadolu Jet de Ankara' ya uçuşlar başlattı. Air Serbia'nın da İstanbul'a haftada toplam 16 olmak üzere uçuşları devam ediyor. Air Serbia'nın yakında Ankara'ya uçuş başlatacağı da aldığımız bilgiler arasında. 

Air Serbia'nın daha fazla charter uçuşu koyması konusunda gerek tur operatörleri gerekse Kültür ve Turizm Ata?emiz Sayın Mert Demiral, Air Serbia ile görüşmelerini yoğun bir şekilde sürdürüyor."

Kaynak: Turizm Gazetesi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule