MENÜ
İstanbul 23/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SIA VAKIF KURUYOR
Dünyadan
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13:05

SIA VAKIF KURUYOR

SIA Grubu, toplulukları desteklemek ve havacılık endüstrisinin büyümesine katkıda bulunmak için 30 milyon Singapur doları sermayeli bir vakıf kuracak

Singapore Airlines (SIA) Grubu, Singapur'da ihtiyacı olan bireyleri ve toplulukları desteklemek ve ülkenin havacılık endüstrisinin büyümesine katkıda bulunmak amacıyla Singapore Airlines Vakfı’nı kuruyor.

Kurulacak olan vakıf, SIA'nın katkıda bulunduğu 30 milyon Singapur Dolar’lık bağıştan elde edilen gelirle finanse edilecek. Bu, Grubun dünya çapında hizmet ettiği topluluklara destek verme konusundaki uzun vadeli taahhüdünde bir sonraki adımı işaret ediyor.

Vakfın, ihtiyaç sahibi öğrencilere mali yardım sağlamayı ve onları havacılık endüstrisinde kapsamlı deneyimler ve mentorluk programlarıyla teşvik etmeyi amaçlayan iki programla başlaması bekleniyor.

Gençlik Destekleme Programı, ihtiyaç sahibi ailelerden gelen öğrencilere destek olmak ve özellikle havacılık endüstrisinde başarılı kariyerlere hazırlanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Vakıf, Singapur'un Teknik eğitim enstitüsü (ITE) kolejlerindeki, politekniklerindeki veya üniversitelerindeki uygun öğrencilere mali yardım sağlayacak. Katılımcılar ayrıca SIA Grubu ile üç ila altı aylık bir staj, kişisel ve mesleki becerilerini geliştirmek için Singapore Airlines Akademisi'nden kurslar ve SIA çalışanlarından mentorluk alarak değerli bir sektör deneyimi kazanacaklar. Başvuruların temmuz 2024'te açılması bekleniyor.

Gençlik Sosyal Yardım Programı, Lise ve ortaokul öğrencileri arasında havacılık endüstrisindeki tutkuyu ateşlemek için tasarlanmış benzersiz bir kapsamlı deneyimdir. Okul tatillerinde SIA Grubu ile beş günlük uygulamalı, arka plan deneyimi, öğrencilere grubun operasyonlarına özel bir bakış ve başarısının arkasındaki ekiplerin iç görülerini sunacak.

Singapore Airlines CEO’su Goh Choon Phong şöyle konuştu: "Singapore Airlines vakfının kurulması, SIA Grubu'nun dünya çapındaki hizmet ve topluluklara katkılarında uzun bir geleneğin önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Programlar, ihtiyaç sahiplerini destekleyecek, yeni nesil havacılık profesyonellerine ilham verecek, onları güçlendirecek ve Singapur'un havacılık merkezinin uzun vadeli büyümesini hızlandırmaya yardımcı olacak."

SIA Grubu ve çalışanları, hem Singapur'da hem de SIA ve scoot'un hizmet verdiği küresel pazarlarda çeşitli topluluk faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Bu çalışmalarda şu anda sportif yetenekleri geliştiren, sanatı teşvik eden, çevresel sorumluluk bilincini artıran, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engelliler dahil olmak üzere ihtiyacı olanlara yardım eden girişimleri içeriyor. 

2017 yılında, 70. Yıldönümünü kutlayan SIA bağış toplama etkinliği aracılığıyla Community Chest için 2,55 milyon Singapur Doları topladı. 2023'te havayolu, SIA Cares bağış toplama kampanyası aracılığıyla özel ihtiyaçları olan toplulukları destekleyen iki kurum olan Cerebral Palsy Alliance Singapore ve SPD için 2,6 milyon Singapur Doları toplanmasına yardımcı oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule