MENÜ
İstanbul 23/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ
Dünyadan
19 Mayıs 2024 Pazar 22:03

BİR YOLCUYLA İLETİŞİME GEÇİLDİ

İran Cumhurbaşkanı’nın helikopterinden bir yolcuyla iletişime geçildi

Kötü hava koşulları altında sert iniş yaptığı bildirilen içinde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de bulunduğu helikoptere henüz ulaşılamadı. Ancak İran kaynakları helikopterde bulunan bir yolcuyla iletişime geçildiğini duyurdu.

Tasnim Haber Ajansı ile konuşan İran Kızılayı yetkilisi Muhsin Mahsuri, “düşen helikopterin uçuş ekibiyle defalarca konuştuklarını, bundan dolayı kaza sonucu helikopterde büyük bir hasar olmamış olabileceğini” aktardı.

Olay ile ilgili olarak önemli detaylar veren Mansuri: “Öğleden sonra 13.00 sıralarında bir petrol pompasının açılışını yapmak üzere (bakanlar) Tebriz'e doğru yola çıktılar. Uçuş ekibi, dışişleri bakanı, Tebriz İmamı ve Tebriz valisiyle birlikte oradaydılar. Üç helikopter kalkış için havalandı, fakat kalkıştan yarım saat sonra başkanın helikopteri ile diğer iki helikopter arasındaki iletişim kesildi” diye ekledi.

İranlı yetkililer, yoğun sis ve kötü hava şartları dolayısıyla arama çalışmalarında büyük güçlükle karşı karşıya. 

Mansuri, arama çalışmalarıyla ilgili olarak “Bölgedeki ağır koşullar nedeniyle çalışmalar biraz yavaş gidiyor, havalar soğuk ve sisli, bölgeye erişim zorlaştı. Metanetli olunmasını tavsiye ediyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule