MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PUTİN ÖVDÜ SENATÖR SUÇLADI
Dünyadan
14 Eylül 2023 Perşembe 07:10

PUTİN ÖVDÜ SENATÖR SUÇLADI

Putin Elon Musk'u överken ABD Senatörü SpaceX'in soruşturulması çağrısında bulundu

The Washington Post, geçtiğimiz hafta Ukrayna'nın Eylül 2022'de Kırım'ın Sevastopol limanında bulunan Rus gemilerine saldırmak için "Starlink desteği" istediğini ortaya çıkarmıştı. Ancak SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın, saldırı için Starlink internet hizmetlerinin kullanmasına izin vermemişti. 

Bunun üzerine Rusya Devlet Başkanı Putin, Starlink'in sahibi Elon Musk'a övgüler yağdırdı, Musk'ı 'seçkin bir insan' olarak nitelendirerek "O olağanüstü bir insan, aktif ve önemli işler yapan yetenekli bir iş insanı" dedi.

SENATÖRDEN MUSK İÇİN SORUŞTURMA TALEBİ 

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Ukrayna'nın Rus deniz filosuna planlı bir saldırı için Starlink uydu ağını kullanmasını engellemekten Elon Musk'un sorumlu olduğu iddialarının ardından SpaceX hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. 

Musk iddiaları reddetti ancak kesinti, 9 Eylül 2023'te yıllık Yalta Avrupa Stratejisi toplantısında konuşan Ukrayna İstihbarat Başkanı Kyrylo Budanov tarafından doğrulandı ve Starlink haberlerinin Rus işgali altındaki Kırım'da "bir süredir işe yaramadığını" söyledi.   

Bunun ardından ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi Warren, Pentagon'dan Musk'un şirketiyle olan sözleşmeye dayalı ilişkisini gözden geçirmesini talep etti.  

Warren, CNN'e , "Gizlice gidip dış politikamızı değiştirmek bir milyarderin işi değil. Elon Musk ile yapılan anlaşmayı incelemek için hem Savunma Bakanlığı hem de Kongre tarafından bir soruşturmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule