MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PASAPORTTA ÇİP KRİZİ SÜRÜYOR
Türkiye'den
10 Ekim 2022 Pazartesi 08:16

PASAPORTTA ÇİP KRİZİ SÜRÜYOR

Çip krizi nedeniyle teslimatı üç aya uzayan pasaport sorunu devam ediyor

Cumhuriyet Gazetesi, “Pasaport için kuyruk” başlıklı haberiyle, çip krizi sonrası yurttaşın pasaport başvurularında teslimatın yaklaşık üç aya uzadığını, acil pasaport ihtiyacı olanların da Ankara’daki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü’ne gelerek hem burada hem de teslimatların yapıldığı PTT Lalegül şubesinde uzun kuyruklara girmek zorunda kaldığını gündeme getirmişti. 

Yerli pasaport üretimine başlanmasının üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçmesine karşın yurttaşların “pasaport çilesi” sürüyor. 

Çok sayıda yurttaş, çevrimiçi şikâyet platformlarında aylar önce yaptıkları pasaport başvuruları sonrasında e-Devlet üzerinde, halen “Basım öncesi kontrol aşamasında” mesajıyla karşılaştıklarını dile getiriyor.

Pasaporta acil ihtiyaç duyanlar ise Ankara’ya gelerek sabah NVİ Genel Müdürlüğü’nde, öğleden sonra ise PTT Lalegül şubesinde sıraya girerek kişisel çözüm üretmek zorunda kalıyor. Cumhuriyet, geçen cuma söz konusu PTT şubesinin önünde pasaport bekleyenleri görüntüledi. Öğle saatleri itibarıyla şubenin önünde toplanan çok sayıda yurttaş, basımdan gelen listeler üzerinden isimlerin okunmasını bekliyor.

Kaynak: Cumhuriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule